Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gundel-palacsinta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Tésztához:

150 g búzaliszt
200 ml tej
kb. 150 ml szódavíz
2 darab tojás (M-es)
2 evőkanál étolaj
1 csipet só

Töltelékhez:

200 g dióbél
200 ml tej
1 kisebb narancs (kezeletlen) lereszelt héja
1 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum
80 g porcukor
100 g mazsola

Öntethez:

250 ml tej
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
ízlés szerint 1 evőkanál cukor

Díszítéshez:

30 g dióbél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Gundel-palacsinta desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
A lisztet, a vanillincukrot és a sót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat. Apránként hozzácsorgatjuk a tejet és 1 evőkanál étolajat, és konyhai robotgéppel (habverővel) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Ezután felhígítjuk a szódavízzel. A masszát letakarjuk, hűtőben 30 percet pihentetjük. A palacsintasütőt az első palacsinta kisütése előtt vékonyan kikenjük étolajjal. A masszából 8 db palacsintát sütünk. Tálalásig letakarjuk.

Töltelék:
A diót forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk, majd finomra őröljük. A tejet lábasba öntjük, hozzáadjuk a narancshéjat, a rum aromát és a porcukrot. Felforraljuk, majd belekeverjük az őrölt diót és a mazsolát. Kevergetve, 1-2 perc alatt sűrűre főzzük. A töltelékkel vékonyan megkenjük a palacsintákat, mindegyik palacsintát négybe hajtjuk.

Öntet:
A tasak tartalmát ízlés szerint elkeverjük a cukorral. A tejet lábasba öntjük, hozzáadjuk a rum aromát, majd hozzákeverjük az öntetport. Folyamatos keverés mellett az egészet felforraljuk.

Díszítés:
2-2 palacsintát desszertes tálra teszünk, meglocsoljuk a csokoládéöntettel. A diót durvára törjük, a palacsintákra szórjuk.

Tipp:

Egész dióbéllel is díszíthetjük a desszertet.
A Gundel-palacsinta tetejére házilag készített csokoládéöntetet is tehetünk.
Gundel-palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!