Gofrikeksz
Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Mázhoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba tesszük. A zúzott csokinibs kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Végül, amennyiben csokinibset is szeretnénk tenni a tésztába, így azt is belegyúrjuk. A tésztát frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A gofrisütőt a legmagasabb hőfokra előmelegítjük.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gyártó használati utasítását.
A tésztát negyedeljük, hengerekké formázzuk, majd minden hengert 10 egyforma vastag szeletre vágunk, majd golyóvá formázzuk. A gofrisütöt egy kis zsiradékkal megkenjük, és közepes hőfokra visszaállítjuk. A gofrisütő méretétől függően kb. 4 golyót is aranybarnára tudunk sütni egyszerre néhány perc alatt.
A gofrikekszeket sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A mázat a csomagoláson található leírás szerint felmelegítjük. A kekszeket belemártjuk a mázba vagy tetszőlegesen díszítjük vele.
Tipp:
Gofrikeksz
Hozzávalók
kb. 40 darab elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba tesszük. A zúzott csokinibs kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Végül, amennyiben csokinibset is szeretnénk tenni a tésztába, így azt is belegyúrjuk. A tésztát frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A gofrisütőt a legmagasabb hőfokra előmelegítjük.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gyártó használati utasítását.
A tésztát negyedeljük, hengerekké formázzuk, majd minden hengert 10 egyforma vastag szeletre vágunk, majd golyóvá formázzuk. A gofrisütöt egy kis zsiradékkal megkenjük, és közepes hőfokra visszaállítjuk. A gofrisütő méretétől függően kb. 4 golyót is aranybarnára tudunk sütni egyszerre néhány perc alatt.
A gofrikekszeket sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A mázat a csomagoláson található leírás szerint felmelegítjük. A kekszeket belemártjuk a mázba vagy tetszőlegesen díszítjük vele.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?