Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gluténmentes angyalszemek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 50 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

100 g őrölt mandula
150 g gluténmentes lisztkeverék
50 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
100 g lágy Rama margarin

Töltelékhez:

kb. 5 evőkanál feketeribizlikrém

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Gluténmentes angyalszemek karácsonyi sütemény elkészítéséhez kizárólag olyan eszközök alkalmazhatók, melyeket nem használunk más, hagyományos módon készült ételek, sütemények készítéséhez.

Tészta:
A mandulát teflon serpenyőben közepes hőfokon megpirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A tortabevonót lereszeljük. A lisztet keverőtálba öntjük. A tortabevonó kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A lereszelt tortabevonót röviden belegyúrjuk. A tésztát golyóvá formázzuk, és letakarva kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztából teáskanállal mogyorónagyságú adagokat veszünk, kis golyókká formázzuk, és egymástól távolságot hagyva a tepsibe tesszük. Fakanál nyelével mélyedéseket nyomunk a golyókba. Ha a tészta ráragadna a fakanálra, mártsuk kevés lisztbe. A tepsit a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-16 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az angyalszemeket sütőpapírral együtt kihúzzuk a tepsiből és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A gyümölcskrémet kevergetés közben röviden felforraljuk, kicsit hagyjuk kihűlni, majd kis mélyhűtő tasakba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, majd az angyalszemeket megtöltjük.

Díszítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk, gőz fölött alacsony tűzön megolvasztjuk, és kis mélyhűtő tasakba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, és a süteményre csurgatjuk. A tölteléket és a tortabevonót hagyjuk megszilárdulni.

Tipp:

Jól záródó dobozban a Gluténmentes angyalszemek kb. 2 hétig tárolhatók.
Gluténmentes angyalszemek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!