Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyepüré torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Formához:

sütőpapír
némi zsiradék

Tésztához:

8 db tojás
180 g cukor
170 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só

Krémhez:

750 g gyorsfagyasztott, cukrozott gesztenyepüré
2 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum
350 g mascarpone
300 ml hideg habtejszín
60 g porcukor

Díszítéshez:

30 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kerek, kapcsos tortaforma (22 cm ⌀) alját kikenjük zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a csipet sóval, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 3 percig verjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport átszitáljuk. A lisztes keveréket és a tojásfehérjehabot fakanállal, felváltva a tojássárgájához keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A masszát a tortaformába simítjuk. A formát a sütő alsó harmadába toljuk, a piskótát megsütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

A süteményt rácsra borítjuk, hűlni hagyjuk, majd leoldjuk a formát és lehúzzuk róla a sütőpapírt.

Krém:
A gesztenyemasszát konyhai robotgéppel (habverő) morzsás állagúra keverjük vagy lereszeljük. A rum aromát és a mascarponét hozzákeverjük. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, hozzászórjuk a porcukrot. A tejszínhabot apránként a mascarponés gesztenyéhez adjuk.

Összeállítás:
A kihűlt piskótát vízszintesen 3 részre vágjuk. Az első tésztakorongot tortatálra helyezzük. Ráhalmozzuk a krém harmadát, elsimítjuk. Ráhelyezzük a második tésztakorongot, megkenjük a krém második harmadával. Befedjük a harmadik tésztalappal. A torta tetejét megkenjük a maradék krém egy részével, a többit tetszőleges (pl. csillagcsöves) habzsákba töltjük.

Díszítés:
A habzsákba töltött krémmel és a szeletelt mandulával megdíszítjük a torta tetejét.

Tipp:

A krémbe 80 g, 1 evőkanál Dr. Oetker Rum Aromába áztatott mazsolát is keverhetünk.
Gesztenyepüré torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!