Francia narancsos palacsinta
Hozzávalók
Tésztához és narancsmártáshoz:
Tésztához:
Narancsmártáshoz:
Ezenkívül:
Flambírozáshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Megolvasztjuk a vajat vagy margarint, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni. A lisztet keverőtálban összekeverjük a sóval, majd habverővel belekeverjük a vanillincukrot, a tojásokat, a tejet és a narancslevet. Végül belekeverjük a vajat. A tésztát 30 percig pihentetjük.
Narancsmártás:
Meghámozzuk a többi narancsot, a fehér héját is eltávolítjuk, a narancsfiléket kivágjuk. A frissen facsart narancslevet (kb. 300 ml) a narancshéjjal együtt serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a cukrot és a narancslikőrt, és 5 percig közepes hőfokon besűrítjük. Röviden belekeverjük a vajat.
Sütés:
A vajat kis edényben megolvasztjuk. Egy serpenyőt (28 cm Ø) felforrósítunk, és kikenjük egy kis zsiradékkal. Vékonyan beleöntünk egy adag tésztát, a serpenyőt kicsit megdöntjük úgy, hogy a tészta egyenletes vékonyan szétfolyjon benne. Maximum közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük, tányérra borítjuk, majd ismét a serpenyőbe csúsztatjuk (a serpenyőt megint kikenjük egy kevés zsiradékkal). A palacsinta másik oldalát is aranybarnára sütjük. A maradék tésztából ugyanígy kb. további 6 palacsintát sütünk.
A kisütött palacsintákat egyenként megáztatjuk a narancsmártásban, kétszer összehajtjuk, és a narancsfilékkel díszítve tányéron melegen tálaljuk.
Flambírozás:
A narancslikőrt felmelegítjük. A megáztatott, meghajtogatott palacsintát visszatesszük a serpenyőbe, még egyszer felmelegítjük, és likőrt csepegtetünk rá. Meggyújtunk egy hosszú gyufát, a lángot a serpenyőbe tartjuk, közben tartsunk távolságot. A láng a likőr elégése után magától elalszik.
Tipp:
Francia narancsos palacsinta
Hozzávalók
kb. 6-7 darab elkészítéséhez
Tésztához és narancsmártáshoz:
Tésztához:
Narancsmártáshoz:
Ezenkívül:
Flambírozáshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Megolvasztjuk a vajat vagy margarint, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni. A lisztet keverőtálban összekeverjük a sóval, majd habverővel belekeverjük a vanillincukrot, a tojásokat, a tejet és a narancslevet. Végül belekeverjük a vajat. A tésztát 30 percig pihentetjük.
Narancsmártás:
Meghámozzuk a többi narancsot, a fehér héját is eltávolítjuk, a narancsfiléket kivágjuk. A frissen facsart narancslevet (kb. 300 ml) a narancshéjjal együtt serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a cukrot és a narancslikőrt, és 5 percig közepes hőfokon besűrítjük. Röviden belekeverjük a vajat.
Sütés:
A vajat kis edényben megolvasztjuk. Egy serpenyőt (28 cm Ø) felforrósítunk, és kikenjük egy kis zsiradékkal. Vékonyan beleöntünk egy adag tésztát, a serpenyőt kicsit megdöntjük úgy, hogy a tészta egyenletes vékonyan szétfolyjon benne. Maximum közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük, tányérra borítjuk, majd ismét a serpenyőbe csúsztatjuk (a serpenyőt megint kikenjük egy kevés zsiradékkal). A palacsinta másik oldalát is aranybarnára sütjük. A maradék tésztából ugyanígy kb. további 6 palacsintát sütünk.
A kisütött palacsintákat egyenként megáztatjuk a narancsmártásban, kétszer összehajtjuk, és a narancsfilékkel díszítve tányéron melegen tálaljuk.
Flambírozás:
A narancslikőrt felmelegítjük. A megáztatott, meghajtogatott palacsintát visszatesszük a serpenyőbe, még egyszer felmelegítjük, és likőrt csepegtetünk rá. Meggyújtunk egy hosszú gyufát, a lángot a serpenyőbe tartjuk, közben tartsunk távolságot. A láng a likőr elégése után magától elalszik.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?