Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Forralt bor

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

1,5 l-es főzőedény:

750 ml vörösbor
1 rúd fahéj
4 darab szegfűszeg
2 darab csillagánizs
kb. 60 g barna cukor
1 darab kezeletlen narancs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Öntsük a vörösbort egy főzőedénybe. Vágjuk félbe hosszában a vaníliarudat, kaparjuk ki a magokat egy kés hátuljával, és adjuk hozzá a rúddal együtt. Adjuk hozzá a fűszereket, a narancshéjat és a cukrot. A narancsot forró vízben mossuk meg, vágjuk vékony szeletekre, és adjuk hozzá.

Melegítsük fel a forralt bort, de ne forraljuk fel. Hagyjuk a forralt bort a fűszerekkel együtt kb. 10 percig ázni.

Vegyük ki a fűszereket és a narancsszeleteket. Ízesítsük a forralt bort a cukorral, és tálaljuk forrón.
Forralt bor

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!