Fahéjas cukkinilekvár
Hozzávalók
1000 g zsenge cukkini (előkészítve mérjük le)
250 g alma (előkészítve mérjük le)
75 ml frissen facsart citromlé
1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix 2:1
500 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
2 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés
Előkészítés:
A cukkinit és az almát megmossuk. A cukkini végeit levágjuk, meghámozzuk, magos részét kivájjuk, kimérünk belőle 1000 g-ot, majd felkockázzuk. Az almát megmossuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, kimérünk belőle 250 g-ot, majd szintén felkockázzuk. Az előkészített cukkinit és almát a citromlével együtt pépesítjük.
Elkészítés:
A cukkini-alma pépet, a dzsemfixet, a kimért cukrot, a narancshéjat és a fahéjat egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
Fahéjas ízesítés helyett 2 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztával is elkészíthetjük a lekvárt.
Kedvencnek jelölöm
Fahéjas cukkinilekvár
Hozzávalók
kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
1000 g zsenge cukkini (előkészítve mérjük le)
250 g alma (előkészítve mérjük le)
75 ml frissen facsart citromlé
1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix 2:1
500 g cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A cukkinit és az almát megmossuk. A cukkini végeit levágjuk, meghámozzuk, magos részét kivájjuk, kimérünk belőle 1000 g-ot, majd felkockázzuk. Az almát megmossuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, kimérünk belőle 250 g-ot, majd szintén felkockázzuk. Az előkészített cukkinit és almát a citromlével együtt pépesítjük.
Elkészítés:
A cukkini-alma pépet, a dzsemfixet, a kimért cukrot, a narancshéjat és a fahéjat egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
Fahéjas ízesítés helyett 2 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztával is elkészíthetjük a lekvárt.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?