
Eton Mess



Hozzávalók
75 g habcsók
500 g eper
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
330 ml (minél magasabb zsírtartalmú) hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
Elkészítés
Előkészítés:
A habcsókokat tasakba tesszük, lezárjuk, és egy sodrófával durvára törjük. Az epret megmossuk, megpucoljuk, apró darabokra vágjuk.
Elkészítés:
250 g előkészített epret egy keverőtálba teszünk. Hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, majd pürésítjük. A többi darabolt epret hozzákeverjük. A tejszínt konyhai robotgéppel (habverővel) kemény habbá verjük. A citromhéjat hozzákeverjük.
A desszertet poharakba rétegezzük: először egy evőkanál segítségével szétosztjuk bennük a tejszínkrémet. Bőségesen rákanalazzuk az eperszószt, végül a habcsókdarabokkal díszítjük.
A desszertet poharakba rétegezzük: először egy evőkanál segítségével szétosztjuk bennük a tejszínkrémet. Bőségesen rákanalazzuk az eperszószt, végül a habcsókdarabokkal díszítjük.
Tipp:
Eper helyett málnával is elkészíthetjük a desszertet.

Kedvencnek jelölöm

Eton Mess
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
75 g habcsók
500 g eper
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
330 ml (minél magasabb zsírtartalmú) hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A habcsókokat tasakba tesszük, lezárjuk, és egy sodrófával durvára törjük. Az epret megmossuk, megpucoljuk, apró darabokra vágjuk.
Elkészítés:
250 g előkészített epret egy keverőtálba teszünk. Hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, majd pürésítjük. A többi darabolt epret hozzákeverjük. A tejszínt konyhai robotgéppel (habverővel) kemény habbá verjük. A citromhéjat hozzákeverjük.
A desszertet poharakba rétegezzük: először egy evőkanál segítségével szétosztjuk bennük a tejszínkrémet. Bőségesen rákanalazzuk az eperszószt, végül a habcsókdarabokkal díszítjük.
A desszertet poharakba rétegezzük: először egy evőkanál segítségével szétosztjuk bennük a tejszínkrémet. Bőségesen rákanalazzuk az eperszószt, végül a habcsókdarabokkal díszítjük.
Tipp:
Eper helyett málnával is elkészíthetjük a desszertet.

Legújabb cikkek
0

Így készíts gyümölcskompótot!
Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

0

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

0

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?