Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eton Mess

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

75 g habcsók
500 g eper
50 g cukor
330 ml (minél magasabb zsírtartalmú) hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A habcsókokat tasakba tesszük, lezárjuk, és egy sodrófával durvára törjük. Az epret megmossuk, megpucoljuk, apró darabokra vágjuk.

Elkészítés:

250 g előkészített epret egy keverőtálba teszünk. Hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, majd pürésítjük. A többi darabolt epret hozzákeverjük. A tejszínt konyhai robotgéppel (habverővel) kemény habbá verjük. A citromhéjat hozzákeverjük.

A desszertet poharakba rétegezzük: először egy evőkanál segítségével szétosztjuk bennük a tejszínkrémet. Bőségesen rákanalazzuk az eperszószt, végül a habcsókdarabokkal díszítjük.

Tipp:

Eper helyett málnával is elkészíthetjük a desszertet.
A Eton Mess pohárkrém a tejszín és az eper klasszikus ízvilágát kombináló desszert családi ünnepekre, jeles napokra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!