Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres vakondtúrás torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

150 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g cukor
125 g lágy vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)

Epres töltelékhez:

250 g eper
600 ml hideg habtejszín
25 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a megsült tésztát 10 percig a formában, majd vegyük ki a formából, tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.

Helyezzük a vakondtúrás tortaalapot egy sütőpapírral bélelt tortalapra. Egy evőkanál segítségével kb. 1 cm mélyen kanalazzuk ki a tésztát kb. 1-2 cm-es peremet hagyva. Előzetesen késsel vágjuk be a felszínt a szélénél. A kikanalazott tésztát egy tálban kézzel morzsoljuk össze.

Töltelék:
Mossuk és tisztítsuk meg az epret, majd vágjuk apró darabokra. A habtejszínt a zselatin fix-el majdnem keményre felverjük. Ezután adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és keverjük míg kemény hab képződik. Az aprított epret forgassuk a krémhez, majd a krémet kupola alakban kenjük el az alapon, és szórjuk meg az összemorzsolt sütemény tésztájával(ha szükséges, enyhén nyomkodjuk le a morzsát). A kész tortát tegyük hűtőszekrénybe legalább 2 órára.

Tipp:

Az epres vakondtúrás torta alapja már előző nap elkészíthető.
Epres vakondtúrás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!