Epres vakondtúrás torta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Epres töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a megsült tésztát 10 percig a formában, majd vegyük ki a formából, tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
Helyezzük a vakondtúrás tortaalapot egy sütőpapírral bélelt tortalapra. Egy evőkanál segítségével kb. 1 cm mélyen kanalazzuk ki a tésztát kb. 1-2 cm-es peremet hagyva. Előzetesen késsel vágjuk be a felszínt a szélénél. A kikanalazott tésztát egy tálban kézzel morzsoljuk össze.
Töltelék:
Mossuk és tisztítsuk meg az epret, majd vágjuk apró darabokra. A habtejszínt a zselatin fix-el majdnem keményre felverjük. Ezután adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és keverjük míg kemény hab képződik. Az aprított epret forgassuk a krémhez, majd a krémet kupola alakban kenjük el az alapon, és szórjuk meg az összemorzsolt sütemény tésztájával(ha szükséges, enyhén nyomkodjuk le a morzsát). A kész tortát tegyük hűtőszekrénybe legalább 2 órára.
Tipp:
Epres vakondtúrás torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Epres töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a megsült tésztát 10 percig a formában, majd vegyük ki a formából, tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
Helyezzük a vakondtúrás tortaalapot egy sütőpapírral bélelt tortalapra. Egy evőkanál segítségével kb. 1 cm mélyen kanalazzuk ki a tésztát kb. 1-2 cm-es peremet hagyva. Előzetesen késsel vágjuk be a felszínt a szélénél. A kikanalazott tésztát egy tálban kézzel morzsoljuk össze.
Töltelék:
Mossuk és tisztítsuk meg az epret, majd vágjuk apró darabokra. A habtejszínt a zselatin fix-el majdnem keményre felverjük. Ezután adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és keverjük míg kemény hab képződik. Az aprított epret forgassuk a krémhez, majd a krémet kupola alakban kenjük el az alapon, és szórjuk meg az összemorzsolt sütemény tésztájával(ha szükséges, enyhén nyomkodjuk le a morzsát). A kész tortát tegyük hűtőszekrénybe legalább 2 órára.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?