Egyszerű mogyorókrémes keksz
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Mázhoz:
Elkészítés
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy összeálljon a tészta. A tésztából formázzunk 2 rudat és a munkalapon hagyjuk kb. 30 percig állni.
Béleljünk ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A rudakat vágjuk 25 egyenlő darabra, és formázzunk belőlük golyókat. Helyezzük a golyókat az előkészített tepsire és kissé lapítsuk el. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a sütiket.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a kekszeket a sütőpapírral együtt a tepsiből, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót egy kis tálban vízgőz felett, majd keverjük hozzá az olajat. A kekszeket mártsuk félig a mázba, és kenjük el a mázat a széleken. Helyezzük a kekszeket egy sütőpapírra, és hagyjuk, hogy a máz megdermedjen.
Tipp:
Egyszerű mogyorókrémes keksz
Hozzávalók
50 darab elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy összeálljon a tészta. A tésztából formázzunk 2 rudat és a munkalapon hagyjuk kb. 30 percig állni.
Béleljünk ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A rudakat vágjuk 25 egyenlő darabra, és formázzunk belőlük golyókat. Helyezzük a golyókat az előkészített tepsire és kissé lapítsuk el. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a sütiket.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a kekszeket a sütőpapírral együtt a tepsiből, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót egy kis tálban vízgőz felett, majd keverjük hozzá az olajat. A kekszeket mártsuk félig a mázba, és kenjük el a mázat a széleken. Helyezzük a kekszeket egy sütőpapírra, és hagyjuk, hogy a máz megdermedjen.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?