Egyszerű gofri / Gofri alaprecept
Hozzávalók
Kenéshez:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesen simára keverjük. Közben apránként hozzáadjuk a cukrot és a sót, addig keverjük, amíg sűrű és egységes masszát kapunk. A tojásokat egyesével, fél-fél perc alatt a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán belekeverjük. A lisztet összekeverjük a pudingporral és a sütőporral, majd felváltva a tejjel, vagy vízzel, közepes fokozaton belekeverjük.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Gofrinként 2 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe öntünk, az evőkanállal egyenletesen elkenjük, majd aranysárgára sütjük. Végül egyesével, fémrácsra téve hagyjuk kihűlni, vagy melegen tálaljuk.
Tippek:
A gofrik lefagyaszthatók.
Egyszerű gofri / Gofri alaprecept
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Kenéshez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesen simára keverjük. Közben apránként hozzáadjuk a cukrot és a sót, addig keverjük, amíg sűrű és egységes masszát kapunk. A tojásokat egyesével, fél-fél perc alatt a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán belekeverjük. A lisztet összekeverjük a pudingporral és a sütőporral, majd felváltva a tejjel, vagy vízzel, közepes fokozaton belekeverjük.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Gofrinként 2 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe öntünk, az evőkanállal egyenletesen elkenjük, majd aranysárgára sütjük. Végül egyesével, fémrácsra téve hagyjuk kihűlni, vagy melegen tálaljuk.
Tippek:
A gofrik lefagyaszthatók.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?