Édes masnik
Hozzávalók
A világos tésztához:
A barna tésztához:
A kenéshez:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tortabevonót a csomagoláson lévő leírás szerint megolvasztjuk.. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Mindkét tésztát enyhén lisztezett munkafelületen, egyenként egy 24 x 24 cm nagyságú lappá nyújtjuk. Az egyik lapot vékonyan megkenjük tejjel, majd a másik lapot ráfordítjuk, és enyhén összenyomjuk. Az „összeragasztott” lapot 3, egyenként 8 cm széles csíkra vágjuk és minden tésztacsíkot tovább szeletelünk 12, egyenként 2 cm széles darabra. Mindegyik darabot elcsavarjuk és az így kapott Édes masnikat a tepsibe fektetjük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Az Édes masnik díszítéséhez a maradék tortabevonót újra megolvasztjuk (a tasakot állítva újra forró vízbe helyezzük), és a masnik csokis felére csurgatjuk. A masni másik végét porcukorral hintjük.
Tipp:
Édes masnik
Hozzávalók
kb. 36 darab elkészítéséhez
A világos tésztához:
A kenéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortabevonót a csomagoláson lévő leírás szerint megolvasztjuk.. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Mindkét tésztát enyhén lisztezett munkafelületen, egyenként egy 24 x 24 cm nagyságú lappá nyújtjuk. Az egyik lapot vékonyan megkenjük tejjel, majd a másik lapot ráfordítjuk, és enyhén összenyomjuk. Az „összeragasztott” lapot 3, egyenként 8 cm széles csíkra vágjuk és minden tésztacsíkot tovább szeletelünk 12, egyenként 2 cm széles darabra. Mindegyik darabot elcsavarjuk és az így kapott Édes masnikat a tepsibe fektetjük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Az Édes masnik díszítéséhez a maradék tortabevonót újra megolvasztjuk (a tasakot állítva újra forró vízbe helyezzük), és a masnik csokis felére csurgatjuk. A masni másik végét porcukorral hintjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?