Diós darálós keksz
Hozzávalók
Diós darálós kekszhez:
húsdaráló
kekszformázó előlap
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
320 g búzaliszt
100 g dió
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g lágy vaj vagy margarin
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
2 darab tojás (M-es)
Elkészítés
Előkészítés:
A húsdarálót előkészítjük, a kekszformázó előlapot feltesszük rá. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A diót finomra őröljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az őrölt dióval és a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 4-6 órára (de még jobb, ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük pihenni. Másnap a pihentetett tésztát kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát részleteiben ledaráljuk a húsdarálón, közben a kekszformázó előlap nyílásait tetszés szerint váltogatjuk. A kekszcsíkokat kb. 7-8 cm hosszú darabokra vágjuk, és az előkészített tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A lisztet az őrölt dióval és a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 4-6 órára (de még jobb, ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük pihenni. Másnap a pihentetett tésztát kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát részleteiben ledaráljuk a húsdarálón, közben a kekszformázó előlap nyílásait tetszés szerint váltogatjuk. A kekszcsíkokat kb. 7-8 cm hosszú darabokra vágjuk, és az előkészített tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Őrölt mogyoróval vagy mandulával is elkészíthetjük a darálós kekszet.
Kedvencnek jelölöm
Diós darálós keksz
Hozzávalók
kb. 45-50 darab elkészítéséhez
Diós darálós kekszhez:
húsdaráló
kekszformázó előlap
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
320 g búzaliszt
100 g dió
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g lágy vaj vagy margarin
150 g cukor
2 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A húsdarálót előkészítjük, a kekszformázó előlapot feltesszük rá. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A diót finomra őröljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az őrölt dióval és a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 4-6 órára (de még jobb, ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük pihenni. Másnap a pihentetett tésztát kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát részleteiben ledaráljuk a húsdarálón, közben a kekszformázó előlap nyílásait tetszés szerint váltogatjuk. A kekszcsíkokat kb. 7-8 cm hosszú darabokra vágjuk, és az előkészített tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A lisztet az őrölt dióval és a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 4-6 órára (de még jobb, ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük pihenni. Másnap a pihentetett tésztát kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát részleteiben ledaráljuk a húsdarálón, közben a kekszformázó előlap nyílásait tetszés szerint váltogatjuk. A kekszcsíkokat kb. 7-8 cm hosszú darabokra vágjuk, és az előkészített tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Őrölt mogyoróval vagy mandulával is elkészíthetjük a darálós kekszet.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?