Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diólikőr

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 600 ml
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 600 ml elkészítéséhez

250 g aprított dió
250 ml rum
125 ml vodka
300 ml víz
125 g barna kandiscukor
6 evőkanál méz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A diót bevonatos serpenyőben közepes tűzön, forgatás közben megpirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. Zárható edénybe tesszük, majd ráöntjük a rumot és a vodkát. Az edényt lezárjuk, hűvös és sötét helyen kb. 4 hétig állni hagyjuk.

Elkészítés:

A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és késsel kikaparjuk a belsejét. A vaníliarudat visszatesszük az üvegcsébe és lezárjuk. A kikapart vaníliát, a vizet, a kandiscukrot és a mézet edényben felforrósítjuk, és addig keverjük, míg minden fel nem olvadt. A cukros oldatot hagyjuk kihűlni. A diós alapot konyharuhával bélelt szűrőn vagy kávéfilteren keresztül átszűrjük. Az alapot felfogjuk, és a kihűlt cukros oldattal összekeverjük. A vaníliarudat üvegbe tesszük és beletöltjük a diólikőrt.

Tippek:

Tálaljuk a likőrt vaníliafagylalttal, a maradék karamellizált dió is illik a fagylalthoz.
A likőr kb. 6 hónapig tárolható.
Diólikőr

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!