Cukkini csatni
Hozzávalók
kb. 500 g cukkini (előre lemérve) sárga vagy zöld színű
100 g lilahagyma (előkészítve és lemérve)
1 gerezd fokhagyma
½ chilipaprika
100 g szárított paradicsom olajban
250 ml fehérborecet
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 teáskanál kurkuma
kb. 1 teáskanál só
½ tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1 (250 g)
kb. 3 teáskanál édes mustár
Elkészítés
Előkészítés:
Mossuk meg a cukkinit, vágjuk nagyon apró kockákra, és mérjünk le 500 g-ot. A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk, majd 100 g-ot lemérünk. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a fokhagymát. Mossuk meg és vágjuk apróra a chilipaprikát. A szárított paradicsomot szintén vágjuk apróra. Mérjünk ki 250 ml fehérborecetet.
Az üvegeket és a fedeleket öblítsük ki nagyon forró vízzel.
Az üvegeket és a fedeleket öblítsük ki nagyon forró vízzel.
Elkészítés:
Hevítsük fel az olajat egy széles serpenyőben. A hagymakockákat, a fokhagymát, a paradicsomkockákat, a chilikockákat a kurkumával és a sóval együtt 3 percig közepes lángon pároljuk. Adjuk hozzá a cukkinikockákat, az ecetet, a befőzőcukrot és a mustárt. Forraljuk fel és folyamatosan kevergetve, és főzzük legalább 5 percig. Ezután végezzük el a zselésedési próbát: öntsünk 1-2 teáskanálnyit a forró keverékből egy tányérra. Ha nem dermed meg, főzzük a cukkinis csatnit még 1-2 percig. Ízesítsük a csatnit a fűszerekkel.
Ha szükséges, a cukkini csatniról szedjük le a habot és azonnal töltsük meg az üvegeket csordultig. Zárjuk le a fedelekkel, azonnal fordítsuk fejjel lefelé, és hagyjuk állni kb. 5 percig.
Ha szükséges, a cukkini csatniról szedjük le a habot és azonnal töltsük meg az üvegeket csordultig. Zárjuk le a fedelekkel, azonnal fordítsuk fejjel lefelé, és hagyjuk állni kb. 5 percig.
Kedvencnek jelölöm
Cukkini csatni
Hozzávalók
kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
kb. 500 g cukkini (előre lemérve) sárga vagy zöld színű
100 g lilahagyma (előkészítve és lemérve)
1 gerezd fokhagyma
½ chilipaprika
100 g szárított paradicsom olajban
250 ml fehérborecet
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 teáskanál kurkuma
kb. 1 teáskanál só
½ tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1 (250 g)
kb. 3 teáskanál édes mustár
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Mossuk meg a cukkinit, vágjuk nagyon apró kockákra, és mérjünk le 500 g-ot. A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk, majd 100 g-ot lemérünk. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a fokhagymát. Mossuk meg és vágjuk apróra a chilipaprikát. A szárított paradicsomot szintén vágjuk apróra. Mérjünk ki 250 ml fehérborecetet.
Az üvegeket és a fedeleket öblítsük ki nagyon forró vízzel.
Az üvegeket és a fedeleket öblítsük ki nagyon forró vízzel.
Elkészítés:
Hevítsük fel az olajat egy széles serpenyőben. A hagymakockákat, a fokhagymát, a paradicsomkockákat, a chilikockákat a kurkumával és a sóval együtt 3 percig közepes lángon pároljuk. Adjuk hozzá a cukkinikockákat, az ecetet, a befőzőcukrot és a mustárt. Forraljuk fel és folyamatosan kevergetve, és főzzük legalább 5 percig. Ezután végezzük el a zselésedési próbát: öntsünk 1-2 teáskanálnyit a forró keverékből egy tányérra. Ha nem dermed meg, főzzük a cukkinis csatnit még 1-2 percig. Ízesítsük a csatnit a fűszerekkel.
Ha szükséges, a cukkini csatniról szedjük le a habot és azonnal töltsük meg az üvegeket csordultig. Zárjuk le a fedelekkel, azonnal fordítsuk fejjel lefelé, és hagyjuk állni kb. 5 percig.
Ha szükséges, a cukkini csatniról szedjük le a habot és azonnal töltsük meg az üvegeket csordultig. Zárjuk le a fedelekkel, azonnal fordítsuk fejjel lefelé, és hagyjuk állni kb. 5 percig.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?