Csúsztatott palacsinta
Hozzávalók
Palacsintasütőhöz (kb. 20 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Öntethez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de már nem forró margarint, a csipet sót, ezután pedig részleteiben a tejet és a lisztet. Végül spatulával hozzáforgatjuk a masszához a tojásfehérjehabot is.
A palacsintasütőt az első palacsinta kisütése előtt vékonyan kikenjük olajjal. Belecsorgatunk egy kisebb merőkanálnyi masszát, a merőkanál hátoldalával óvatosan elsimítjuk, majd közepes lángon addig sütjük, amíg az alsó oldala átsül, a felső pedig buborékossá válik és éppen megdermed. Széles lapáttal alányúlunk, és a sült felével lefelé átcsúsztatjuk egy tányérra. Csorgatunk rá lekvárt és megszórjuk a cukros dióval. A második palacsintát hasonlóan elkészítjük, sült felével a töltelékre csúsztatjuk, majd a rétegezést ugyanígy folytatjuk egészen az utolsó palacsintáig. Az utolsó palacsintának szintén csak az alsó felét sütjük meg teljesen, de ezt fordítva, sült felével felfelé helyezzük a palacsintatoronyra. Miután kihűlt a palacsinta, hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A csúsztatott palacsintát szeletekre vágva, a desszertöntettel meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
Csúsztatott palacsinta
Hozzávalók
kb. 8-10 szelet elkészítéséhez
Palacsintasütőhöz (kb. 20 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de már nem forró margarint, a csipet sót, ezután pedig részleteiben a tejet és a lisztet. Végül spatulával hozzáforgatjuk a masszához a tojásfehérjehabot is.
A palacsintasütőt az első palacsinta kisütése előtt vékonyan kikenjük olajjal. Belecsorgatunk egy kisebb merőkanálnyi masszát, a merőkanál hátoldalával óvatosan elsimítjuk, majd közepes lángon addig sütjük, amíg az alsó oldala átsül, a felső pedig buborékossá válik és éppen megdermed. Széles lapáttal alányúlunk, és a sült felével lefelé átcsúsztatjuk egy tányérra. Csorgatunk rá lekvárt és megszórjuk a cukros dióval. A második palacsintát hasonlóan elkészítjük, sült felével a töltelékre csúsztatjuk, majd a rétegezést ugyanígy folytatjuk egészen az utolsó palacsintáig. Az utolsó palacsintának szintén csak az alsó felét sütjük meg teljesen, de ezt fordítva, sült felével felfelé helyezzük a palacsintatoronyra. Miután kihűlt a palacsinta, hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A csúsztatott palacsintát szeletekre vágva, a desszertöntettel meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?