Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládé torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Linzer tésztához:

60 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
25 g cukor
50 g lágy vaj vagy margarin

Piskóta tésztához:

5 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
100 g cukor
90 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

400 ml hideg habtejszín
50 g csokoládécsepp
kb. 250 g feketeribizli lekvár

Díszítéshez:

1 tasak Dr. Oetker Tortakrém tejszínes-vaníliás
500 ml hideg habtejszín
kb. 50 g feketeribizli lekvár
némi zebra csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki a tepsit, és béleljük ki sütőpapírral. Rajzoljunk rá egy kört (Ø kb. 15 cm). Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Linzer tészta:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), amíg tésztává válik. A tésztát a megrajzolt körben nyomkodjuk laposra, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.

Sütési idő: kb. 9-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tésztalapot sütőpapírral együtt tegyük egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni. A tepsit hagyjuk kihűlni, majd utána béleljük ki sütőpapírral. A nyitott oldalon gyűrjük be a papírt, hogy egy peremet képezzen.

Piskóta tészta:
A tojásokat és a tojássárgáját egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a bourbon vaníliás cukorral, keverjük bele a tojásba és további kb. 3 percig magas fokozaton verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a kakaóval és a sütőporral, majd a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. A tésztát öntsük a tepsibe, tetejét egyenletesen simítsuk el. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a piskótát.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Lazítsuk meg a piskótát, és fordítsuk ki egy sütőpapírra. Hagyjuk a sütőpapírral együtt kihűlni.

Tegyük egy tányérra a tésztalapot. Távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról, majd vágjuk a piskótalapot 3 kb. 13 cm széles csíkra.

Töltelék:
A tejszínt a zselatinfix-el verjük kemény habbá. Röviden keverjük bele a vaníliás cukrot és a csokoládécseppeket. Kenjük a krémet a piskótára. A ribizlilekvár 1/3-át kenjük a csíkok közepére.

Tekerjük fel az első csíkot, és helyezzük függőlegesen a linzeralap közepére. Tekerjük köré spirálisan a többi csíkot. Vágjuk le a felesleges(kilógó) tésztalapot.

Tegyünk egy tortakarikát a torta köré, és legalább 1 órára tegyük hűtőbe.

Díszítés:
Öntsük a vaníliás tortakrémet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a tejszínt, és konyhai robotgéppel(habverő) verjük az egészet kemény habbá. Szitáljuk át a kakaót, és keverjük össze a krém alig 1/3 részével. Töltsük a krémeket egy-egy egyszer használatos, Ø 15 mm díszítőfejjel ellátott zacskóba.

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát. Kezdjük alulról a világos színű krémmel, és felváltva nyomjunk egy-egy krémcsíkot a torta körül. A maradék világos színű krémet a torta felszínére nyomjuk és egyenletesen eloszlatjuk.

Simítsuk el a torta széleit egy nagy tortadíszítő fésűvel. Végül ismét simítsuk el a torta felületét, és kenjük rá a lekvárt úgy, hogy kb. 3 cm-es szegélyt hagyjunk szabadon.

Töltsük a maradék kétszínű krémet egy díszítőfejjel ellátott zacskóba, és dekoráljuk a tortát tetszés szerint. Díszítsük tortát néhány zebracsokoládé tekerccsel, és tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.

Tipp:

Csokoládécsepp és zebracsokoládé tekercs helyett használhatunk Dr. Oetker Tortabevonót.
Ez esetben a bevonót nagylyukú reszelőn reszeljük le és úgy használjuk fel a krémhez és a díszítéshez.
Csokoládé torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!