Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-màlnàs piskóta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Csoki krèm:

1 dl tejszìn ( 30% zsìrtartalmú)
10 dkg tejcsokolàdè
1 dkg vaj
Ìzesìtèsnek fahèj, tonkabab, vanìlia vàkasztható

Gyümölcsrèteg:

15 dkg friss màlna

Tèszta:

1 adag japàn piskóta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta

Elkészítése itt található.
https://www.sutnijo.hu/recept/edes-sutemenyek/piskotak/31020-japan-piskota

Ganache ( csokikrèm)kèszìtèse

A csokolàdèt apró kockàra törjük ès hőàlló tàlba tesszük.
A tejszìnt felmelegìtjük, ha ìzesìtenènk a krèmet hozzàadhatunk egy csipet fűszert, Èn fèl tonkababot szoktam hozzàreszelni.
Mielőtt felforrna vegyük le a tűzről a tejszìnt ès öntsük a csokira, adjuk hozzà a vajat, vàrjunk 2-3 percet, hogy olvadjon a csoki, majd keverjük àt.
Addig keverjük, mìg fènyes, krèmes csokiszósz àllagot kapunk.

Hagyjuk hűlni, a hűtőbe is tehetjük.

30 -40 perc múlva, ha hideg a csoki, gèpi habverővel verjük habosra .

Összeállítás

A piskôtàt vízszintesen fèlbevàgjuk .

A csokikrèmet habzsàkba töltjük ebből nyomunk kis csokihalmokat a piskótàra, majd megrakjuk a friss màlnàval, ràtesszük a piskóta màsik felèt. Ha maradt krèmünk a tetejèt is dìszìthetjük a krèmmel ès màlnàval.

Hűtőben hagyjuk dermedni 1 óràt úgy könnyebb szeletelni.
Csokis-màlnàs piskóta Csokis-màlnàs piskóta Csokis-màlnàs piskóta Csokis-màlnàs piskóta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!