Csokis-kávés gofri
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Ezenkívül:
A gofrisütőhöz:
Elkészítés
Előkészítés:
A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra előmelegítjük. Vegye figyelembe a gofrisütő használati utasítását.
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Lassan, keverés közben hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és az aromát, amíg tömör massza nem keletkezik. A tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és felváltva a tejföllel két adagban közepes fokozaton belekeverjük.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes hőmérsékletre és beolajozzuk. A sütőbe darabonként 2 púpos evőkanál tésztát öntünk. A gofrit aranybarnára sütjük és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A csokoládéba mártott kávészemeket apróra vágjuk. A pudingot a csomagoláson található leírás alapján, de 200 ml tejszínnel és 100 ml tejjel elkészítjük. A kávészemeket és a likőrt röviden belekeverjük. A krémet simacsöves (ø 12 mm) nyomózsákba öntjük vagy nagy mélyhűtő tasakba töltjük és az egyik csücskén kis lyukat vágunk.
A gofrik felét tortalapra tesszük és a krémet egyenletesen elkenjük rajta. A maradék gofrival beborítjuk úgy, hogy a szívek egymáson legyenek, majd egy kicsit összenyomkodjuk. A gofrit kb. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a töltött gofrikat kés segítségével szívekre osztjuk. Ízlés szerint megszórhatjuk kakaóporral és vaníliaízű öntetet is tálalhatunk a Csokis-kávés gofri sütemény mellé.
Tippek
Csokis-kávés gofri
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tészta:
Krém:
A gofrisütőhöz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra előmelegítjük. Vegye figyelembe a gofrisütő használati utasítását.
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Lassan, keverés közben hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és az aromát, amíg tömör massza nem keletkezik. A tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és felváltva a tejföllel két adagban közepes fokozaton belekeverjük.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes hőmérsékletre és beolajozzuk. A sütőbe darabonként 2 púpos evőkanál tésztát öntünk. A gofrit aranybarnára sütjük és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A csokoládéba mártott kávészemeket apróra vágjuk. A pudingot a csomagoláson található leírás alapján, de 200 ml tejszínnel és 100 ml tejjel elkészítjük. A kávészemeket és a likőrt röviden belekeverjük. A krémet simacsöves (ø 12 mm) nyomózsákba öntjük vagy nagy mélyhűtő tasakba töltjük és az egyik csücskén kis lyukat vágunk.
A gofrik felét tortalapra tesszük és a krémet egyenletesen elkenjük rajta. A maradék gofrival beborítjuk úgy, hogy a szívek egymáson legyenek, majd egy kicsit összenyomkodjuk. A gofrit kb. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a töltött gofrikat kés segítségével szívekre osztjuk. Ízlés szerint megszórhatjuk kakaóporral és vaníliaízű öntetet is tálalhatunk a Csokis-kávés gofri sütemény mellé.
Tippek
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?