Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csirkemájas táskák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

250 g csirkemáj
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 csapott teáskanál szárított, morzsolt majoránna
őrölt fekete bors
30 g lágy vaj

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A csirkemájat megtisztítjuk és közepes méretű darabokra vágjuk. A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Töltelék:
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, majd a kétféle hagymát megfonnyasztjuk rajta, ezután hozzáadjuk a csirkemájat. Kissé átpirítjuk, majd közepes lángon teljesen átsütjük a májat, közben majoránnával és őrölt fekete borssal fűszerezzük. Végül, amikor már átsült a máj, megsózzuk, és letakarva félretesszük hűlni. Miután teljesen kihűlt, botmixerrel (vagy késes aprítóban) krémesre törjük, közben hozzáadagoljuk a lágy vajat is. Az így kapott tölteléket 12 egyforma adagra osztjuk.

Tészta:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A leveles tésztát kitekerjük és 12 egyforma méretű darabra vágjuk (először a hosszabbik oldalával párhuzamosan 3 csíkra vágjuk, majd a csíkokat is felvágjuk 4-4 egyforma darabra). A tésztadarabok egyik oldalára halmozunk egy-egy adag tölteléket, elsimítjuk, körben a tészta széleit üresen hagyjuk. A tésztadarabok másik oldalán, a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel kb. 3-szor beirdaljuk. A széleket felvert tojással megkenjük, és a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre táskát formázva. Az illesztéseket villával jól összenyomkodjuk, majd a táskák tetejét is lekenjük a felvert tojással, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csirkemájas táskákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A csirkemájas táskákat tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Sütés előtt a csirkemájas táskák tetejét megszórhatjuk szezámmaggal.
Csirkemájas táskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!