Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Császármorzsa túróval

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

2 adag elkészítéséhez

Tésztához:

1 darab tojás (M-es)
150 ml tej
125 g félzsíros tehéntúró

Sütéshez:

kb. 30 g vaj vagy 4 evőkanál étolaj

Ezenkívül:

200 g bogyós gyümölcs
egy kevés porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Tegyük a tojást, a tejet és a túrót egy keverőtálba, és keverjük össze kézi habverővel. Adjuk hozzá az alapport, és dolgozzuk sima tésztává.

Melegítsük fel a vajat vagy az olajat egy serpenyőben (Ø 28 cm). Öntsük bele a tésztát, és közepes lángon süssük, amíg az alja aranybarnára sül. 2 spatulával először negyedeljük fel a tésztát, amely még kissé "folyékony" a felszínen, majd fordítsuk meg, és süssük aranybarnára. Tetszés szerint daraboljuk kisebb-nagyobb darabokra.

Az elkészített morzsát osszuk el két tányéron. Tálaljuk bogyós gyümölccsel és porcukorral megszórva.

Tipp:

Tálaljuk a császármorzsát édes főételként 1 adagban, vagy desszertként 2 adagban.
Császármorzsa túróval

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!