Császármorzsa túróval
Hozzávalók
Tésztához:
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 ml tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 g félzsíros tehéntúró
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Császármorzsa
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Sütéshez:
                                        kb. 30 g vaj vagy 4 evőkanál étolaj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Ezenkívül:
                                        200 g bogyós gyümölcs
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        egy kevés porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    Tegyük a tojást, a tejet és a túrót egy keverőtálba, és keverjük össze kézi habverővel. Adjuk hozzá az alapport, és dolgozzuk sima tésztává. 
Melegítsük fel a vajat vagy az olajat egy serpenyőben (Ø 28 cm). Öntsük bele a tésztát, és közepes lángon süssük, amíg az alja aranybarnára sül. 2 spatulával először negyedeljük fel a tésztát, amely még kissé "folyékony" a felszínen, majd fordítsuk meg, és süssük aranybarnára. Tetszés szerint daraboljuk kisebb-nagyobb darabokra.
Az elkészített morzsát osszuk el két tányéron. Tálaljuk bogyós gyümölccsel és porcukorral megszórva.
                            Melegítsük fel a vajat vagy az olajat egy serpenyőben (Ø 28 cm). Öntsük bele a tésztát, és közepes lángon süssük, amíg az alja aranybarnára sül. 2 spatulával először negyedeljük fel a tésztát, amely még kissé "folyékony" a felszínen, majd fordítsuk meg, és süssük aranybarnára. Tetszés szerint daraboljuk kisebb-nagyobb darabokra.
Az elkészített morzsát osszuk el két tányéron. Tálaljuk bogyós gyümölccsel és porcukorral megszórva.
Tipp:
                                    Tálaljuk a császármorzsát édes főételként 1 adagban, vagy desszertként 2 adagban.
                                
                            
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Császármorzsa túróval
Hozzávalók
2 adag elkészítéséhez
Tésztához:
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 ml tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 g félzsíros tehéntúró
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Császármorzsa
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Sütéshez:
                                        kb. 30 g vaj vagy 4 evőkanál étolaj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezenkívül:
                                        200 g bogyós gyümölcs
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        egy kevés porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    Tegyük a tojást, a tejet és a túrót egy keverőtálba, és keverjük össze kézi habverővel. Adjuk hozzá az alapport, és dolgozzuk sima tésztává. 
Melegítsük fel a vajat vagy az olajat egy serpenyőben (Ø 28 cm). Öntsük bele a tésztát, és közepes lángon süssük, amíg az alja aranybarnára sül. 2 spatulával először negyedeljük fel a tésztát, amely még kissé "folyékony" a felszínen, majd fordítsuk meg, és süssük aranybarnára. Tetszés szerint daraboljuk kisebb-nagyobb darabokra.
Az elkészített morzsát osszuk el két tányéron. Tálaljuk bogyós gyümölccsel és porcukorral megszórva.
                            Melegítsük fel a vajat vagy az olajat egy serpenyőben (Ø 28 cm). Öntsük bele a tésztát, és közepes lángon süssük, amíg az alja aranybarnára sül. 2 spatulával először negyedeljük fel a tésztát, amely még kissé "folyékony" a felszínen, majd fordítsuk meg, és süssük aranybarnára. Tetszés szerint daraboljuk kisebb-nagyobb darabokra.
Az elkészített morzsát osszuk el két tányéron. Tálaljuk bogyós gyümölccsel és porcukorral megszórva.
Tipp:
                                    Tálaljuk a császármorzsát édes főételként 1 adagban, vagy desszertként 2 adagban.
                                
                            
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?