Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Crème brûlée fagylalt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

250 ml tej (3,5%-os)
200 ml habtejszín (30%-os)
6 darab tojássárgája (M-es)
80 g cukor
2 csipet só
100 g tej- vagy vajkaramella
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A karamellát apró kockákra vágjuk vagy összemorzsoljuk.

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt a vanília aromával főzőedényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és hagyjuk kicsit hűlni. Időközben a tojássárgáját, a cukrot és a sót keverőtálban, habverővel habosra felverjük. Belekeverjük a tejes, vaníliás tejszínt, és vízgőz fölött krémesre keverjük (a vízfürdő a fagylaltkrém keverése közben ne forrjon, különben a tojássárgája kicsapódik), majd hagyjuk kihűlni. A krémet formába töltjük és fagyasztjuk. A fagylaltot kb. 1 ½ óra múlva habverővel erősen átkeverjük, majd beleforgatjuk az apróra vágott karamella kb. 3/4-ét, és további 1 ½ órát fagyasztjuk.

Tálaláskor a fagylaltot tálkákba adagoljuk, és megszórjuk a maradék karamellával.

Tipp:

A fagylaltot fagylaltgépben is fagyaszthatjuk. Tartsuk be a gyártó utasításait, és csak a program végén keverjük a masszához a karamellát.
Crème brûlée fagylalt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!