Crème brûlée fagylalt
Hozzávalók
                                        250 ml tej (3,5%-os)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 ml habtejszín (30%-os)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        6 darab tojássárgája (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        80 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 csipet só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g tej- vagy vajkaramella
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A karamellát apró kockákra vágjuk vagy összemorzsoljuk.
                                
                            Elkészítés:
                                    A tejet és a tejszínt a vaníliás cukorral főzőedényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és hagyjuk kicsit hűlni. Időközben a tojássárgáját, a cukrot és a sót keverőtálban, habverővel habosra felverjük. Belekeverjük a tejes, vaníliás tejszínt, és vízgőz fölött krémesre keverjük (a vízfürdő a fagylaltkrém keverése közben ne forrjon, különben a tojássárgája kicsapódik), majd hagyjuk kihűlni. A krémet formába töltjük és fagyasztjuk. A fagylaltot kb. 1 ½ óra múlva habverővel erősen átkeverjük, majd beleforgatjuk az apróra vágott karamella kb. 3/4-ét, és további 1 ½ órát fagyasztjuk.  
Tálaláskor a fagylaltot tálkákba adagoljuk, és megszórjuk a maradék karamellával.
                            Tálaláskor a fagylaltot tálkákba adagoljuk, és megszórjuk a maradék karamellával.
Tipp:
                                    A fagylaltot fagylaltgépben is fagyaszthatjuk. Tartsuk be a gyártó utasításait, és csak a program végén keverjük a masszához a karamellát.
                                
                            
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Crème brûlée fagylalt
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
                                        250 ml tej (3,5%-os)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 ml habtejszín (30%-os)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        6 darab tojássárgája (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        80 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 csipet só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g tej- vagy vajkaramella
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A karamellát apró kockákra vágjuk vagy összemorzsoljuk.
                                
                            Elkészítés:
                                    A tejet és a tejszínt a vaníliás cukorral főzőedényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és hagyjuk kicsit hűlni. Időközben a tojássárgáját, a cukrot és a sót keverőtálban, habverővel habosra felverjük. Belekeverjük a tejes, vaníliás tejszínt, és vízgőz fölött krémesre keverjük (a vízfürdő a fagylaltkrém keverése közben ne forrjon, különben a tojássárgája kicsapódik), majd hagyjuk kihűlni. A krémet formába töltjük és fagyasztjuk. A fagylaltot kb. 1 ½ óra múlva habverővel erősen átkeverjük, majd beleforgatjuk az apróra vágott karamella kb. 3/4-ét, és további 1 ½ órát fagyasztjuk.  
Tálaláskor a fagylaltot tálkákba adagoljuk, és megszórjuk a maradék karamellával.
                            Tálaláskor a fagylaltot tálkákba adagoljuk, és megszórjuk a maradék karamellával.
Tipp:
                                    A fagylaltot fagylaltgépben is fagyaszthatjuk. Tartsuk be a gyártó utasításait, és csak a program végén keverjük a masszához a karamellát.
                                
                            
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?