Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Crème brûlée

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

Crème brûlée-hez:

5 darab tojássárgája (M-es)
200 ml habtejszín
150 ml tej
40 g cukor

Karamellizáláshoz:

kb. 20 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A vaníliarudat hosszában elfelezzük, és kikaparjuk a belsejét. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tojássárgáját, a tejszínt, a tejet és a cukrot keverőtálban habverővel összekeverjük. A keveréket átszűrjük. A folyadékot jól összekeverjük a kikapart vaníliával, és kb. 4 szuflé formába vagy timbale formába (egyenként kb. 125 ml) adagoljuk. A tálkákat magasfalú tepsibe tesszük, amit forró vízzel a tálkák kb. feléig feltöltünk. A tepsit óvatosan a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 70-75 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A krémet kivesszük a vízfürdőből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Karamellizálás:
Tálalás előtt a krémet megszórjuk cukorral, és szakácsfáklyával karamellizáljuk.

Tipp:

A karamellizáláshoz használhatunk porcukrot is; így a Crème brûlée egy különlegesen lágyan roppanós kérget kap.
A Crème brûlée klasszikus pohárkrém desszert, ami akkor a legfinomabb, ha igazi vaníliát hazsnálunk az elkészítéséhez.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-08-13
0 Kedvelés

Így készíts gyümölcskompótot!

Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-05
0 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!