
Crème brûlée



Hozzávalók
Crème brûlée-hez:
1 darab Dr. Oetker Vaníliarúd
5 darab tojássárgája (M-es)
200 ml habtejszín
150 ml tej
40 g cukor
Karamellizáláshoz:
kb. 20 g cukor
Elkészítés
Előkészítés:
A vaníliarudat hosszában elfelezzük, és kikaparjuk a belsejét. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojássárgáját, a tejszínt, a tejet és a cukrot keverőtálban habverővel összekeverjük. A keveréket átszűrjük. A folyadékot jól összekeverjük a kikapart vaníliával, és kb. 4 szuflé formába vagy timbale formába (egyenként kb. 125 ml) adagoljuk. A tálkákat magasfalú tepsibe tesszük, amit forró vízzel a tálkák kb. feléig feltöltünk. A tepsit óvatosan a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 70-75 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A krémet kivesszük a vízfürdőből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Karamellizálás:
Tálalás előtt a krémet megszórjuk cukorral, és szakácsfáklyával karamellizáljuk.
Sütési idő: kb. 70-75 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A krémet kivesszük a vízfürdőből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Karamellizálás:
Tálalás előtt a krémet megszórjuk cukorral, és szakácsfáklyával karamellizáljuk.
Tipp:
A karamellizáláshoz használhatunk porcukrot is; így a Crème brûlée egy különlegesen lágyan roppanós kérget kap.

Kedvencnek jelölöm

Crème brûlée
Hozzávalók
4 adag elkészítéséhez
Crème brûlée-hez:
1 darab Dr. Oetker Vaníliarúd
5 darab tojássárgája (M-es)
200 ml habtejszín
150 ml tej
40 g cukor
Karamellizáláshoz:
kb. 20 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A vaníliarudat hosszában elfelezzük, és kikaparjuk a belsejét. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojássárgáját, a tejszínt, a tejet és a cukrot keverőtálban habverővel összekeverjük. A keveréket átszűrjük. A folyadékot jól összekeverjük a kikapart vaníliával, és kb. 4 szuflé formába vagy timbale formába (egyenként kb. 125 ml) adagoljuk. A tálkákat magasfalú tepsibe tesszük, amit forró vízzel a tálkák kb. feléig feltöltünk. A tepsit óvatosan a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 70-75 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A krémet kivesszük a vízfürdőből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Karamellizálás:
Tálalás előtt a krémet megszórjuk cukorral, és szakácsfáklyával karamellizáljuk.
Sütési idő: kb. 70-75 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A krémet kivesszük a vízfürdőből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Karamellizálás:
Tálalás előtt a krémet megszórjuk cukorral, és szakácsfáklyával karamellizáljuk.
Tipp:
A karamellizáláshoz használhatunk porcukrot is; így a Crème brûlée egy különlegesen lágyan roppanós kérget kap.

Legújabb cikkek
0

Így készíts gyümölcskompótot!
Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

0

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

0

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?