Citromos kuglóf
Hozzávalók
Kuglófformához (22 cm Ø):
zsiradék
búzaliszt
Tésztához:
300 g lágy vaj vagy margarin
250 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
5 darab tojás (M-es)
350 g búzaliszt
50 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
kb. 2 evőkanál citromlé
Mázhoz:
150 g porcukor
2 - 3 evőkanál citromlé
Elkészítés
Előkészítés:
A formát zsiradékkal megkenjük, és belisztezzük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½- ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, és a citromlével felváltva 2 adagban közepes fokozaton hozzáadjuk a tésztához, majd egyenletesen elosztjuk a formában. A sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig hagyjuk a formában, leválasztjuk, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a citromlével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a kuglófon, és hagyjuk megszilárdulni.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig hagyjuk a formában, leválasztjuk, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a citromlével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a kuglófon, és hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Születésnapi kuglófhoz díszítsük a süteményt gyertyával.
Kedvencnek jelölöm
Citromos kuglóf
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Kuglófformához (22 cm Ø):
zsiradék
búzaliszt
Tésztához:
300 g lágy vaj vagy margarin
250 g cukor
5 darab tojás (M-es)
350 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
kb. 2 evőkanál citromlé
Mázhoz:
150 g porcukor
2 - 3 evőkanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A formát zsiradékkal megkenjük, és belisztezzük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½- ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, és a citromlével felváltva 2 adagban közepes fokozaton hozzáadjuk a tésztához, majd egyenletesen elosztjuk a formában. A sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig hagyjuk a formában, leválasztjuk, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a citromlével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a kuglófon, és hagyjuk megszilárdulni.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig hagyjuk a formában, leválasztjuk, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a citromlével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a kuglófon, és hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Születésnapi kuglófhoz díszítsük a süteményt gyertyával.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?