Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Kuglófformához (22 cm Ø):

zsiradék
búzaliszt

Tésztához:

300 g lágy vaj vagy margarin
250 g cukor
5 darab tojás (M-es)
350 g búzaliszt
kb. 2 evőkanál citromlé

Mázhoz:

150 g porcukor
2 - 3 evőkanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formát zsiradékkal megkenjük, és belisztezzük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½- ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, és a citromlével felváltva 2 adagban közepes fokozaton hozzáadjuk a tésztához, majd egyenletesen elosztjuk a formában. A sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük.

Sütési idő: kb. 60-65 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt 10 percig hagyjuk a formában, leválasztjuk, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a citromlével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a kuglófon, és hagyjuk megszilárdulni.

Tipp:

Születésnapi kuglófhoz díszítsük a süteményt gyertyával.
Citromos kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!