
Céklás gofri



Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
Krémsajtos mártáshoz:
Gofritésztához:
Elkészítés
Elkészítés:
Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra. A krémsajtot és a tejfölt jól keverjük össze. Keverjük bele az újhagymát, és ízesítsük a mártást sóval és borssal.
Melegítsük elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.
Gofritészta:
Hámozzuk meg és reszeljük le apróra a céklát. Mossuk meg és vágjuk finomra az újhagymát. A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Keverjük bele a cukrot és a sót. Egyenként keverjük bele a tojásokat, majd röviden keverjük hozzá a tejfölt. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel keverjük bele röviden. Végül adjuk hozzá a zöldségeket.
Állítsuk vissza a gofrisütőt közepes fokozatra. Kenjük ki a gofrisütőt, majd süssük ki a tésztát adagokban (egyszerre kb. 2 evőkanálnyit). Tálaljuk a meleg céklás gofrit a mártással, vagy hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.


Céklás gofri
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
Krémsajtos mártáshoz:
Gofritésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra. A krémsajtot és a tejfölt jól keverjük össze. Keverjük bele az újhagymát, és ízesítsük a mártást sóval és borssal.
Melegítsük elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.
Gofritészta:
Hámozzuk meg és reszeljük le apróra a céklát. Mossuk meg és vágjuk finomra az újhagymát. A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Keverjük bele a cukrot és a sót. Egyenként keverjük bele a tojásokat, majd röviden keverjük hozzá a tejfölt. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel keverjük bele röviden. Végül adjuk hozzá a zöldségeket.
Állítsuk vissza a gofrisütőt közepes fokozatra. Kenjük ki a gofrisütőt, majd süssük ki a tésztát adagokban (egyszerre kb. 2 evőkanálnyit). Tálaljuk a meleg céklás gofrit a mártással, vagy hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?