Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Céklás gofri

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Gofrisütőhöz:

némi zsiradék

Krémsajtos mártáshoz:

1 szál újhagyma (kb. 25 g)
100 g krémsajt
75 g tejföl 20 %-os
frissen őrölt bors

Gofritésztához:

150 g cékla
1 szál újhagyma (kb. 25 g)
75 g lágy vaj vagy margarin
fél teáskanál cukor
1 teáskanál só
3 darab tojás (M-es)
75 g tejföl 20 %-os
125 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Krémsajtos mártás:
Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra. A krémsajtot és a tejfölt jól keverjük össze. Keverjük bele az újhagymát, és ízesítsük a mártást sóval és borssal.

Melegítsük elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.

Gofritészta:
Hámozzuk meg és reszeljük le apróra a céklát. Mossuk meg és vágjuk finomra az újhagymát. A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Keverjük bele a cukrot és a sót. Egyenként keverjük bele a tojásokat, majd röviden keverjük hozzá a tejfölt. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel keverjük bele röviden. Végül adjuk hozzá a zöldségeket.

Állítsuk vissza a gofrisütőt közepes fokozatra. Kenjük ki a gofrisütőt, majd süssük ki a tésztát adagokban (egyszerre kb. 2 evőkanálnyit). Tálaljuk a meleg céklás gofrit a mártással, vagy hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Céklás gofri

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!
Alapanyag keresése