Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Céklás gofri

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Gofrisütőhöz:

némi zsiradék

Krémsajtos mártáshoz:

1 szál újhagyma (kb. 25 g)
100 g krémsajt
75 g tejföl 20 %-os
frissen őrölt bors

Gofritésztához:

150 g cékla
1 szál újhagyma (kb. 25 g)
75 g lágy vaj vagy margarin
fél teáskanál cukor
1 teáskanál só
3 darab tojás (M-es)
75 g tejföl 20 %-os
125 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Krémsajtos mártás:
Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra. A krémsajtot és a tejfölt jól keverjük össze. Keverjük bele az újhagymát, és ízesítsük a mártást sóval és borssal.

Melegítsük elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.

Gofritészta:
Hámozzuk meg és reszeljük le apróra a céklát. Mossuk meg és vágjuk finomra az újhagymát. A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Keverjük bele a cukrot és a sót. Egyenként keverjük bele a tojásokat, majd röviden keverjük hozzá a tejfölt. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel keverjük bele röviden. Végül adjuk hozzá a zöldségeket.

Állítsuk vissza a gofrisütőt közepes fokozatra. Kenjük ki a gofrisütőt, majd süssük ki a tésztát adagokban (egyszerre kb. 2 evőkanálnyit). Tálaljuk a meleg céklás gofrit a mártással, vagy hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Céklás gofri

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!