Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Caramell Flan

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Caramell Flan

2 dl tejszín
3 dl tej
4 tojás
15 dkg + 10 dkg cukor
1 citrom héja (vékonyan 1-2 csík levágva)
1 rúd fahéj
0,5 rúd vanília kikapart belseje vagy Dr. Oetker Vanillincukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

5-6 db hőálló tálka (szuflé tálka 1 vagy 1,5 dl) vagy 1 közepes jénai tál
A sütőt 140 'C előmelegítjük.

Elkészítés

Először a karamellt készítjük el, ehhez a 15 dkg cukrot 3 ek. vízzel egy edényben feltesszük melegedni, lassú tűzön kevergetés nélkül (rázogathatjuk) karamellízáljuk, Ha már sötétbarna, akkor a tálkák aljába öntjük.
A tejet és tejszínt a fűszerekkel, citromhéjjal felforraljuk, majd a cukorral habosra kevert tojásokra öntjük, az egészet jól elkeverjük, átszűrjük egy szűrön, és a tálkákba adagoljuk. Tepsibe tesszük a tálkákat, betesszük a sütőbe, és a tepsit feltöltjük forró vízzel a tálkák 3/4-éig. Vízfürdőben sütjük kb. 40 percig, kiszedjük a vízfürdőből, kihűtjük, és a hütőben pihentetjük másnapig.

Tálalás

5-6 adag
Tálalása: a krémet vékony pengéjű késsel körbevágjuk, hogy könnyebben elváljon a tálka falától, az alját forró vízbe mártjuk, majd kiborítjuk egy tányérra.

Alternatív elkészítés

Ezt a nagyon finom spanyol desszertet lehet ízesíteni naranccsal vagy kávés-kardamomos változat is van. Hasonló a Créme Brulée-hez.
Caramell Flan

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!