Caramell Flan
Hozzávalók
Caramell Flan
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt 140 'C előmelegítjük.
Elkészítés
A tejet és tejszínt a fűszerekkel, citromhéjjal felforraljuk, majd a cukorral habosra kevert tojásokra öntjük, az egészet jól elkeverjük, átszűrjük egy szűrön, és a tálkákba adagoljuk. Tepsibe tesszük a tálkákat, betesszük a sütőbe, és a tepsit feltöltjük forró vízzel a tálkák 3/4-éig. Vízfürdőben sütjük kb. 40 percig, kiszedjük a vízfürdőből, kihűtjük, és a hütőben pihentetjük másnapig.
Tálalás
Tálalása: a krémet vékony pengéjű késsel körbevágjuk, hogy könnyebben elváljon a tálka falától, az alját forró vízbe mártjuk, majd kiborítjuk egy tányérra.
Alternatív elkészítés
Caramell Flan
Hozzávalók
Caramell Flan
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőt 140 'C előmelegítjük.
Elkészítés
A tejet és tejszínt a fűszerekkel, citromhéjjal felforraljuk, majd a cukorral habosra kevert tojásokra öntjük, az egészet jól elkeverjük, átszűrjük egy szűrön, és a tálkákba adagoljuk. Tepsibe tesszük a tálkákat, betesszük a sütőbe, és a tepsit feltöltjük forró vízzel a tálkák 3/4-éig. Vízfürdőben sütjük kb. 40 percig, kiszedjük a vízfürdőből, kihűtjük, és a hütőben pihentetjük másnapig.
Tálalás
Tálalása: a krémet vékony pengéjű késsel körbevágjuk, hogy könnyebben elváljon a tálka falától, az alját forró vízbe mártjuk, majd kiborítjuk egy tányérra.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?