Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyás-céklás tócsni

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tócsnihoz:

500 g burgonya
100 g cékla
1 darab tojás (M-es)
2 evőkanál szemes zabpehely
frissen őrölt bors
szerecsendió

Sütéshez:

kb. 4 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg a burgonyát és a céklát, és mossuk meg. Mindkettőt reszeljük le egy nagylyukú háztartási reszelőn. Nyomkodjuk össze egy kicsit a kezünkkel, és tegyük egy keverőtálba. A zabpehelyhet őröljük finomra.

Elkészítés:

Az előkészített masszához adjuk hozzá a tojást, a keményítőt és a zabpehelylisztet. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Keverjük jól össze a keveréket. Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Helyezzünk egy-egy evőkanál masszát a serpenyőbe és kanállal nyomjuk le enyhén. Süssük a céklás tócsnik mindkét oldalát alacsony hőfokon kb. 5 percig, amíg barnára és ropogósra sülnek. A maradék masszát ennek megfelelően süssük meg.

Tippek:

A tócsni melegen a legfinomabb.
Tálaljuk főtt, száraz hús mellé köretként.
Burgonyás-céklás tócsni

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!