Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyás-céklás tócsni

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tócsnihoz:

500 g burgonya
100 g cékla
1 darab tojás (M-es)
2 evőkanál szemes zabpehely
frissen őrölt bors
szerecsendió

Sütéshez:

kb. 4 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg a burgonyát és a céklát, és mossuk meg. Mindkettőt reszeljük le egy nagylyukú háztartási reszelőn. Nyomkodjuk össze egy kicsit a kezünkkel, és tegyük egy keverőtálba. A zabpehelyhet őröljük finomra.

Elkészítés:

Az előkészített masszához adjuk hozzá a tojást, a keményítőt és a zabpehelylisztet. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Keverjük jól össze a keveréket. Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Helyezzünk egy-egy evőkanál masszát a serpenyőbe és kanállal nyomjuk le enyhén. Süssük a céklás tócsnik mindkét oldalát alacsony hőfokon kb. 5 percig, amíg barnára és ropogósra sülnek. A maradék masszát ennek megfelelően süssük meg.

Tippek:

A tócsni melegen a legfinomabb.
Tálaljuk főtt, száraz hús mellé köretként.
Burgonyás-céklás tócsni

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!