Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Birsalmás túrógolyók

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 darab elkészítéséhez

Túró masszához:

250 g zsírszegény túró
40 g eritrit (por)
70 g kókuszreszelék

Töltelékhez:

60 g birsalma (tisztított súly)
1 evőkanál eritrit (por)
1 kávéskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A töltelékhez a birsalmát kendővel szárazon ledörzsöljük, hogy „szőrtelenítsük”. A birsalmát megmossuk, negyedeljük, meghámozzuk, kimagozzuk, és a kimért súlyt kis kockákra vágjuk. Egy kisebb lábasba tesszük, hozzáadjuk az eritritet és a fahéjat, majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Amikor megpuhult, leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Elkészítés:

A túrót krémesre törjük, összekeverjük az eritrittel és 50 g kókuszreszelékkel, a masszát lefedjük, és 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután 10-12 egyenlő részre osztjuk, egyesével kilapítjuk a tenyerünkben, mindegyik közepére teszünk 2-3 kocka birsalmát, majd golyóvá formázzuk. A maradék kókuszreszeléket egy tálkába szórjuk, majd a túrógolyókat egyesével meghempergetjük benne. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp:

A túrógolyókhoz vaníliás eritritet is használhatunk.
Birsalmás túrógolyók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!