Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos sajttorta sütés nélkül

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához 26 cm Ø:

sütőpapír

Tortaalaphoz:

250 g karamellás keksz
100 g vaj vagy margarin

Krémhez:

480 g felezett kajszibarack konzerv (lecsöpögtetett súly)
500 g mascarpone
250 g félzsíros túró
100 g porcukor

Díszítéshez:

tetszőleges dekor ostyavirágok

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A csatos tortaforma alját sütőpapírral béleljük. A barackot lecsepegtetjük, a levét felfogjuk, és 50 ml-t kimérünk belőle. A gyümölcsöt ezután cikkekre vágjuk, és kb. 20 darabot félreteszünk a díszítéshez.

Elkészítés:

Tortaalap:
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. 50 g-ot félreteszünk a díszítéshez. A vajat vagy margarint egy serpenyőben, közepes hőfokon megolvasztjuk, majd a kekszmorzsát hozzákeverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd a krém összeállításának idejére hűtőszekrénybe tesszük.

Krém:
A mascarponét, a túrót, az 50 ml félretett folyadékot és a zselatin fixet konyhai robotgéppel (habverő) 1 perc alatt simára keverjük. Ezután a krém többi összetevőjét is hozzákeverjük. A krém kb. 1/3-át a tortaalapon elsimítjuk, majd a barackcikkeket körben elosztjuk rajta úgy, hogy a szélén 1 cm-t szabadon hagyunk, és kissé bele is nyomjuk a gyümölcsöt a krémbe. A többi krémet kívülről befelé haladva elsimítjuk a gyümölcsön, majd a tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Tálalás előtt óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról, ezután tortalapáttal megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt. A sütemény tetejét megszórjuk a félretett kekszmorzsával, és kirakjuk 2-2 egymás felé fordított barackcikkel (pillangókat formázva). Végül az ostyavirágokkal díszítjük.

Tipp:

Vajas kekszet is használhatunk a sajttortához.
Barackos sajttorta sütés nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!