Barackos málnalekvár
Hozzávalók
700 g málna (előkészítve mérve)
550 g őszibarack (előkészítve mérve)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
375 g cukor
Elkészítés
Előkészítés:
A barackot megmossuk, kimagozzuk, finomra vágjuk, és 550 grammot kimérünk belőle. A málnát szemezzük, és 700 grammot kimérünk belőle, majd az egészet pépesítjük.
Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A gyümölcsöket egy nagy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről.
Üvegbetöltés:
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kész lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Üvegbetöltés:
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kész lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tipp:
Ha túl leveses az őszibarackunk, akkor főzés után az egész lekvárhoz alaposan keverjünk hozzá 1-2 teáskanál Dr. Oetker Citromsavat.
Kedvencnek jelölöm
Barackos málnalekvár
Hozzávalók
kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
700 g málna (előkészítve mérve)
550 g őszibarack (előkészítve mérve)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
375 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A barackot megmossuk, kimagozzuk, finomra vágjuk, és 550 grammot kimérünk belőle. A málnát szemezzük, és 700 grammot kimérünk belőle, majd az egészet pépesítjük.
Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A gyümölcsöket egy nagy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről.
Üvegbetöltés:
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kész lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Üvegbetöltés:
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kész lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tipp:
Ha túl leveses az őszibarackunk, akkor főzés után az egész lekvárhoz alaposan keverjünk hozzá 1-2 teáskanál Dr. Oetker Citromsavat.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?