Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amerikai sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 30 cm):

némi zsiradék

Kekszes alaphoz:

125 g vajas keksz
80 g vaj vagy margarin

Sajttorta töltelékhez:

600 g mascarpone krémsajt
250 g félzsíros túró
150 g cukor
1 citrom leve
4 darab tojás (M-es)

Öntethez:

tetszés szerinti gyümölcsszósz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát kenjük ki némi zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Kekszalap:
Tegyük a kekszeket egy fagyasztózacskóba, zárjuk le jól, és sodrófával aprítsuk össze, vagy daráljuk le konyhai robotgéppel. Olvasszuk meg a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a kekszmorzsát. Jól keverjük össze, egyenletesen terítsük el a formában, és egy evőkanál domború oldalával nyomkodjuk le, majd tegyük a formát a sütő alsó részébe és süssük elő az alapot.

Sütési idő: kb. 8-10 perc

Hagyjuk az alapot rövid ideig hűlni a formában egy süteményrácson. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Töltelék:
Keverjük össze a krémsajtot és a túrót egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) közepes sebességen. Keverjük bele a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet, a citromhéjat és a tojásokat kb. ½ percig. A tölteléket osszuk el egyenletesen a kekszalapon, tetejét simítsuk le, majd tegyük a formát a sütő alsó részébe.

Sütési idő: kb. 75-80 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütési idő végén a sajttortát még 15 percig hagyjuk a sütőben nyitott ajtó mellett, majd hagyjuk teljesen kihűlni a formában egy süteményrácson.

A sajttortát tetszés szerint tálaljuk gyümölcsszósszal, vagy lekvárral.
Amerikai sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!