Amerikai sajttorta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 30 cm):
Kekszes alaphoz:
Sajttorta töltelékhez:
Öntethez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a kekszeket egy fagyasztózacskóba, zárjuk le jól, és sodrófával aprítsuk össze, vagy daráljuk le konyhai robotgéppel. Olvasszuk meg a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a kekszmorzsát. Jól keverjük össze, egyenletesen terítsük el a formában, és egy evőkanál domború oldalával nyomkodjuk le, majd tegyük a formát a sütő alsó részébe és süssük elő az alapot.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Hagyjuk az alapot rövid ideig hűlni a formában egy süteményrácson. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Töltelék:
Keverjük össze a krémsajtot és a túrót egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) közepes sebességen. Keverjük bele a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet, a citromhéjat és a tojásokat kb. ½ percig. A tölteléket osszuk el egyenletesen a kekszalapon, tetejét simítsuk le, majd tegyük a formát a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 75-80 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő végén a sajttortát még 15 percig hagyjuk a sütőben nyitott ajtó mellett, majd hagyjuk teljesen kihűlni a formában egy süteményrácson.
A sajttortát tetszés szerint tálaljuk gyümölcsszósszal, vagy lekvárral.
Amerikai sajttorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 30 cm):
Kekszes alaphoz:
Sajttorta töltelékhez:
Öntethez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a kekszeket egy fagyasztózacskóba, zárjuk le jól, és sodrófával aprítsuk össze, vagy daráljuk le konyhai robotgéppel. Olvasszuk meg a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a kekszmorzsát. Jól keverjük össze, egyenletesen terítsük el a formában, és egy evőkanál domború oldalával nyomkodjuk le, majd tegyük a formát a sütő alsó részébe és süssük elő az alapot.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Hagyjuk az alapot rövid ideig hűlni a formában egy süteményrácson. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Töltelék:
Keverjük össze a krémsajtot és a túrót egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) közepes sebességen. Keverjük bele a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet, a citromhéjat és a tojásokat kb. ½ percig. A tölteléket osszuk el egyenletesen a kekszalapon, tetejét simítsuk le, majd tegyük a formát a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 75-80 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő végén a sajttortát még 15 percig hagyjuk a sütőben nyitott ajtó mellett, majd hagyjuk teljesen kihűlni a formában egy süteményrácson.
A sajttortát tetszés szerint tálaljuk gyümölcsszósszal, vagy lekvárral.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?