Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almaszósz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4-6 adag elkészítéséhez

1 kg piros alma
5 evőkanál víz
kb. 50 g cukor
3 evőkanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Hámozzuk meg az almát, és vágjuk apró darabokra. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és kaparjuk ki a pépet. Forraljuk fel az almadarabokat, a vizet, a vaníliarudat és a pépet egy lábasban, majd alacsony lángon, fedő alatt főzzük körülbelül 10 percig. Vegyük ki a vaníliarudat. Az almaszószt pürésítsük ízlés szerint, és ízesítsük cukorral és citromlével. Tálalásig hűtsük le az almaszószt.

Túrós-almaszósz desszerthez:
Készítsük el a fentiek szerint az almaszósz felét, és hagyjuk kihűlni. Pirítsunk 50 g napraforgómagot egy serpenyőben zsiradék nélkül, alacsony hőfokon aranybarnára, majd hagyjuk kihűlni. Keverjünk össze 500 g túrót (20% zsír szárazanyagban) 2-3 evőkanál cukorral és 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral. A túró, az almaszósz és a napraforgómag felét rétegezzük egy üvegtálba, majd a tetejére tegyük a maradék túrót, almaszószt és napraforgómagot. Tegyük a hűtőbe a desszertet legalább 30 percre.
Almaszósz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!