Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almaszósz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4-6 adag

Hozzávalók

4-6 adag elkészítéséhez

1 kg piros alma
5 evőkanál víz
kb. 50 g cukor
3 evőkanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Hámozzuk meg az almát, és vágjuk apró darabokra. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és kaparjuk ki a pépet. Forraljuk fel az almadarabokat, a vizet, a vaníliarudat és a pépet egy lábasban, majd alacsony lángon, fedő alatt főzzük körülbelül 10 percig. Vegyük ki a vaníliarudat. Az almaszószt pürésítsük ízlés szerint, és ízesítsük cukorral és citromlével. Tálalásig hűtsük le az almaszószt.

Túrós-almaszósz desszerthez:
Készítsük el a fentiek szerint az almaszósz felét, és hagyjuk kihűlni. Pirítsunk 50 g napraforgómagot egy serpenyőben zsiradék nélkül, alacsony hőfokon aranybarnára, majd hagyjuk kihűlni. Keverjünk össze 500 g túrót (20% zsír szárazanyagban) 2-3 evőkanál cukorral és 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral. A túró, az almaszósz és a napraforgómag felét rétegezzük egy üvegtálba, majd a tetejére tegyük a maradék túrót, almaszószt és napraforgómagot. Tegyük a hűtőbe a desszertet legalább 30 percre.
Almaszósz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!