Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás rétes leveles tésztával

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

750 g alma
3 evőkanál citromlé
50 g búzadara
80 g cukor
100 g szeletelt mandula
100 g mazsola
1-2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 teáskanál őrölt fahéj

Kenéshez

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mazsolához adjunk hozzá a rum aromát és hagyjuk állni.
A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
Az almát meghámozzuk, negyedeljük, vékony szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk citromlével. Adjuk hozzá a bourbon vaníliás cukrot, a búzadarát, a cukrot, a mandulát, a rumos mazsolát és a fahéjat, majd keverjük jól össze.

Töltés:
Tekerjük ki az egyik leveles tésztát, majd helyezzük a tepsire. A hosszanti oldal mentén mindkét oldalon hajtsuk fel 2-2 cm-re a tészta szélét. A tésztát villával többször szurkáljuk meg.
Az almás tölteléket a tésztalapon egyenletesen elosztjuk, úgy, hogy az oldalak mentén kb. 2 cm-es részt szabadon hagyunk. A tészta széleit kenjük meg egy kevés felvert tojással.
A másik tésztalapot tekerjük ki és a tészta középső részén kb. 2 cm-ként kb. 5-6 cm hosszú bemetszéseket ejtünk. Helyezzük a bevágott leveles tésztát a töltelékre egy sodrófa segítségével, és a hosszanti oldalánál itt is kb. 2-2 cm-t hajtsuk fel a tésztát, majd a széleinél alaposan nyomkodjuk meg. Kenjük meg a rétest a maradék tojással, és tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.

Sütési idő: kb. 35-38 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az almás réteslapot a sütőpapírral együtt szedjük ki a tepsiből és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni, vagy tálaljuk melegen. Tetszés szerint szórjuk meg porcukorral.

Tipp:

Tálaljuk melegen vanília fagyival vagy készítsünk hozzá Dr. Oetker Expressz Vaníliaízű desszertöntet.
Almás rétes leveles tésztával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-19
0 Kedvelés

Praktikus megoldások: íme a kreatív sütés kellékei

Cikkünkben olyan innovatív ötleteket, eszközöket gyűjtöttünk csokorba, amelyek hosz-szabb-rövidebb ideje segítenek abban, hogy igazán szemet gyönyörködtető süticsodákat alkothassunk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!