Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás rétes leveles tésztával

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

750 g alma
3 evőkanál citromlé
50 g búzadara
80 g cukor
100 g szeletelt mandula
100 g mazsola
1-2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 teáskanál őrölt fahéj

Kenéshez

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mazsolához adjunk hozzá a rum aromát és hagyjuk állni.
A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
Az almát meghámozzuk, negyedeljük, vékony szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk citromlével. Adjuk hozzá a bourbon vaníliás cukrot, a búzadarát, a cukrot, a mandulát, a rumos mazsolát és a fahéjat, majd keverjük jól össze.

Töltés:
Tekerjük ki az egyik leveles tésztát, majd helyezzük a tepsire. A hosszanti oldal mentén mindkét oldalon hajtsuk fel 2-2 cm-re a tészta szélét. A tésztát villával többször szurkáljuk meg.
Az almás tölteléket a tésztalapon egyenletesen elosztjuk, úgy, hogy az oldalak mentén kb. 2 cm-es részt szabadon hagyunk. A tészta széleit kenjük meg egy kevés felvert tojással.
A másik tésztalapot tekerjük ki és a tészta középső részén kb. 2 cm-ként kb. 5-6 cm hosszú bemetszéseket ejtünk. Helyezzük a bevágott leveles tésztát a töltelékre egy sodrófa segítségével, és a hosszanti oldalánál itt is kb. 2-2 cm-t hajtsuk fel a tésztát, majd a széleinél alaposan nyomkodjuk meg. Kenjük meg a rétest a maradék tojással, és tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.

Sütési idő: kb. 35-38 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az almás réteslapot a sütőpapírral együtt szedjük ki a tepsiből és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni, vagy tálaljuk melegen. Tetszés szerint szórjuk meg porcukorral.

Tipp:

Tálaljuk melegen vanília fagyival vagy készítsünk hozzá Dr. Oetker Expressz Vaníliaízű desszertöntet.
Almás rétes leveles tésztával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!