Almás rétes leveles tésztával
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, negyedeljük, vékony szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk citromlével. Adjuk hozzá a bourbon vaníliás cukrot, a búzadarát, a cukrot, a mandulát, a rumos mazsolát és a fahéjat, majd keverjük jól össze.
Töltés:
Tekerjük ki az egyik leveles tésztát, majd helyezzük a tepsire. A hosszanti oldal mentén mindkét oldalon hajtsuk fel 2-2 cm-re a tészta szélét. A tésztát villával többször szurkáljuk meg.
Az almás tölteléket a tésztalapon egyenletesen elosztjuk, úgy, hogy az oldalak mentén kb. 2 cm-es részt szabadon hagyunk. A tészta széleit kenjük meg egy kevés felvert tojással.
A másik tésztalapot tekerjük ki és a tészta középső részén kb. 2 cm-ként kb. 5-6 cm hosszú bemetszéseket ejtünk. Helyezzük a bevágott leveles tésztát a töltelékre egy sodrófa segítségével, és a hosszanti oldalánál itt is kb. 2-2 cm-t hajtsuk fel a tésztát, majd a széleinél alaposan nyomkodjuk meg. Kenjük meg a rétest a maradék tojással, és tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az almás réteslapot a sütőpapírral együtt szedjük ki a tepsiből és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni, vagy tálaljuk melegen. Tetszés szerint szórjuk meg porcukorral.
Tipp:
Almás rétes leveles tésztával
Hozzávalók
12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, negyedeljük, vékony szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk citromlével. Adjuk hozzá a bourbon vaníliás cukrot, a búzadarát, a cukrot, a mandulát, a rumos mazsolát és a fahéjat, majd keverjük jól össze.
Töltés:
Tekerjük ki az egyik leveles tésztát, majd helyezzük a tepsire. A hosszanti oldal mentén mindkét oldalon hajtsuk fel 2-2 cm-re a tészta szélét. A tésztát villával többször szurkáljuk meg.
Az almás tölteléket a tésztalapon egyenletesen elosztjuk, úgy, hogy az oldalak mentén kb. 2 cm-es részt szabadon hagyunk. A tészta széleit kenjük meg egy kevés felvert tojással.
A másik tésztalapot tekerjük ki és a tészta középső részén kb. 2 cm-ként kb. 5-6 cm hosszú bemetszéseket ejtünk. Helyezzük a bevágott leveles tésztát a töltelékre egy sodrófa segítségével, és a hosszanti oldalánál itt is kb. 2-2 cm-t hajtsuk fel a tésztát, majd a széleinél alaposan nyomkodjuk meg. Kenjük meg a rétest a maradék tojással, és tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az almás réteslapot a sütőpapírral együtt szedjük ki a tepsiből és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni, vagy tálaljuk melegen. Tetszés szerint szórjuk meg porcukorral.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?