Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-diós palacsintatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

150 g búzaliszt
200 ml tej
kb. 150 ml szódavíz
2 darab tojás (M-es)
2 evőkanál étolaj
1 csipet só

Töltelékhez:

80 g mazsola
2 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum
1 kg alma
60 g porcukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
250 g dióbél
200 g baracklekvár

Díszítéshez:

kevés alma és dióbél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A töltelékhez a mazsolát 30 percre a rumba áztatjuk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a porcukor felével, a fahéjjal és a citromhéjjal. A megpucolt diót finomra őröljük, összekeverjük a porcukor másik felével.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet, a vanillincukrot és a sót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat. Apránként hozzácsorgatjuk a tejet és 1 evőkanál étolajat, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Ezután felhígítjuk a szódavízzel. A masszát letakarjuk, hűtőben 30 percet pihentetjük. A palacsintasütőt az első palacsinta kisütése előtt vékonyan kikenjük étolajjal. A masszából kb. 8 darab palacsintát sütünk. Felhasználásig letakarjuk.

Töltelék:
Az előkészített almát kissé kinyomkodjuk, összekeverjük a mazsolával, majd egy lábasban, alacsony lángon puhára pároljuk.

Összeállítás:
Egy tortatálra a palacsinták méretével megegyező tortagyűrűt (vagy kapcsos tortaforma gyűrűjét) helyezünk. Beletesszük az első palacsintát, vékonyan megkenjük baracklekvárral, szórunk rá a cukros dióból, és teszünk rá a párolt almából. Befedjük a következő palacsintával, amelyet szintén megkenünk baracklekvárral, majd megszórjuk dióval, és teszünk rá párolt almát. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak, a legfelső réteg az utolsó palacsinta lesz. Felszeletelés előtt legalább 30 percet pihentetjük.

Díszítés:
Tálalás előtt a tortát megmosott, felcikkezett almával és durvára vágott dióval díszítjük.

Tippek::

Hidegen vagy felmelegítve is tálalhatjuk a palacsintatortát.
Dió helyett mogyoróval is elkészíthetjük.
Almás-diós palacsintatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!