Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szívecskés sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

zsiradék

Tésztához:

150 g búzaliszt
75 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
75 g vaj vagy margarin

Töltelékhez:

500 g mascarpone krémsajt
1 pohár tejföl 20 %-os (150 g)
100 g cukor
2 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

2 - 3 evőkanál bársonyos eperkrém
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Szívecskés sajttorta édes sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A csatos tortaforma alját zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton tésztává dolgozzuk. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk a formában, és villával többször megszurkáljuk. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a tortalapot elősütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

A formát sütőrácsra tesszük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
A maradék tésztát hengerré formázzuk, és kb. 2 cm magas peremmé alakítjuk, majd a tortalapot körbevesszük vele.

Töltelék:
A krémsajtot, a tejföl-t, a cukrot, a vanillincukrot, a reszelt citromhéjat, a keményítőt és a tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, majd óvatosan elosztjuk a tortalapon. A sajttortát készre sütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a formában sütőrácsra tesszük, 10 perc elteltével lecsatoljuk, és eltávolítjuk a forma szélét. A sajttortát hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A gyümölcskrémet simára keverjük, és kis mélyhűtő tasakba vagy eldobható habzsákba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, és 2 cseppet csepegtetünk egymás mellé a tortára úgy, hogy a csúcsuk együtt kiadják a szív csúcsait.

Tippek:

A Szívecskés sajttorta sütemény tálalható félkeményre felvert vaníliás tejszínnel is.
Tetszés szerint citromhéj helyett ízesíthetjük a tölteléket 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjjal is.
A sütemény díszítéshez használjunk bársonyos ribizlikrémet.
A Szívecskés sajttorta kreatívan díszített ünnepi sütemény jeles családi ünnepekre.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-08-05
0 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-22
0 Kedvelés

Befőzés fűszeresen – fahéjtól a csilipaprikáig

Nyáron a szezonális gyümölcsök, zöldségek között mindenki megtalálja a kedvenceit, amiket szívesen elrak télire is. Befőzéskor a fűszerekről se feledkezzünk meg!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!