sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás tekercs

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Áfonyás tekercs

50 g darált mandula
100 g mandulapehely
4 db tojás
175 g kristálycukor+ a konyharuhára
1 csipet só
1 tasak mandulaízű pudingpor
100 g marcipánmassza
200 g félzsíros túró
200 g tejföl
250 g habtejszín
125 g vörösáfonya-lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A darált mandulát és a mandulapelyhet külön-külön pirítsuk meg zsiradék hozzáadása nélkül. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjékből verjünk kemény habot 100 g kristálycukorral és a sóval, majd egyenként dolgozzuk bele a tojássárgájákat. Végül forgassuk bele a puding- és a sütőporral elvegyített darált mandulát is. Simítsuk sütőpapírral kibélelt, 30x40 cm-es tepsibe, szórjuk meg a mandulapehellyel, és süssük kb. 10 percig a 200 fokra előmelegített sütőben. Borítsuk ki cukorral meghintett konyharuhára, picit hagyjuk hűlni, majd óvatosan húzzuk le róla a papírt, és a rövidebbik oldalánál fogva tekerjük fel.
A zselatint áztassuk hideg vízbe. A marcipánt reszeljük le, majd a robotgép habverőjével dolgozzuk össze a túróval, a tejföllel, valamint a vaníliás és a maradék kristálycukorral.
Vegyítsünk egy kevés krémet a feloldott zselatinba, és így adjuk hozzá a többihez. A tejszínből vert habot forgassuk a dermedő krémbe, és villával márványosan keverjük el benne a lekvárt. A kigöngyölt tésztát kenjük meg a krémmel úgy, hogy a széleken egy 2 cm széles sáv szabadon maradjon. Ismét tekerjük fel, és kb. 3 órára, tegyük a hűtőbe.

Tálalás

16 szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!