Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Linzer keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 80 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 80 darab elkészítéséhez

A tepsihez:

kevés zsiradék
sütőpapír

A tésztához:

200 g lágy vaj vagy margarin
100 g porcukor
3 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál citromlé
225 g búzaliszt

A mázhoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

előkészítés:

A tepsit (kb. 35*40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés.

Tészta:
A margarint vagy a vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a tojássárgáját, a citromhéjat és a citromlevet, legalább 1-2 percig habosra keverjük. A lisztet közepes fokozaton rövid idő alatt hozzákeverjük. A tésztát kis adagokban csillag csöves (ø 10 mm) nyomózsákba töltjük, és tetszés szerint koszorút, rudakat, S-alakokat, szalagokat vagy tuffokat nyomunk a tepsibe, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszet sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A mázat a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A kekszet belemártjuk a mázba vagy megkenjük vele, majd hagyjuk megszilárdulni.

Tippek:

A kekszet jól záró dobozban kb. 2 hétig tárolhatjuk.
A kekszet tetszés szerint díszíthetjük Dr. Oetker Aprított mogyoróval vagy dekorcukorral.
A Linzer keksz receptje 80 db aprósütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!