
Réteges süteménysarkok



Hozzávalók
Üvegtál (kb. 25x15 cm):
vaj
Tésztához:
4 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
150 g lágy margarin
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 darab tojás (M-es)
3 darab tojássárgája (M-es)
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
150 g búzaliszt
csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés
Előkészítés
A Réteges süteménysarkok hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az üvegtálat alaposan kivajazzuk. A sütőgrillt kb. 200 °C-ra melegítjük.
Az üvegtálat alaposan kivajazzuk. A sütőgrillt kb. 200 °C-ra melegítjük.
Elkészítés:
Tészta:
A tojásfehérjét a sóval keményre verjük. A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojást kb. 1⁄2 perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgáját és a rum aromát. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd közepes fokozaton a masszához keverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan a tésztába forgatjuk. Az üvegtál alján szilikon lapáttal 3 evőkanál tésztát egyenletesen eloszlatunk. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk, és világosbarnára grillezzük. (A grill és a tészta közti távolság kb. 20 cm legyen.)
Grillezési idő rétegenként: 2-3 perc
Kivesszük a formát a sütőből és második rétegként ismét 3 evőkanál tésztát kenünk a megsült rétegre. A formát ismét betoljuk a grill alá, és ilyen módon feldolgozzuk az összes tésztát. A süteményt késsel óvatosan leválasztjuk az üvegtál széléről és kiborítjuk A rövidebb oldala mentén 3, a hosszabb oldal mentén 6 egyenlő részre vágjuk.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük, és a Réteges süteménysarkok szeleteket részben bevonjuk vele vagy teáskanállal a tetején elosztjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.
A tojásfehérjét a sóval keményre verjük. A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojást kb. 1⁄2 perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgáját és a rum aromát. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd közepes fokozaton a masszához keverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan a tésztába forgatjuk. Az üvegtál alján szilikon lapáttal 3 evőkanál tésztát egyenletesen eloszlatunk. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk, és világosbarnára grillezzük. (A grill és a tészta közti távolság kb. 20 cm legyen.)
Grillezési idő rétegenként: 2-3 perc
Kivesszük a formát a sütőből és második rétegként ismét 3 evőkanál tésztát kenünk a megsült rétegre. A formát ismét betoljuk a grill alá, és ilyen módon feldolgozzuk az összes tésztát. A süteményt késsel óvatosan leválasztjuk az üvegtál széléről és kiborítjuk A rövidebb oldala mentén 3, a hosszabb oldal mentén 6 egyenlő részre vágjuk.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük, és a Réteges süteménysarkok szeleteket részben bevonjuk vele vagy teáskanállal a tetején elosztjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
A süteményszeleteket bevonhatjuk fehér- és ét tortabevonóval is.
Dr. Oetker Dekor Gyöngy Arannyal is még szebbé tehető.
Jól záró dobozban a Réteges süteménysarkok kb. 1 hétig tárolható.
Dr. Oetker Dekor Gyöngy Arannyal is még szebbé tehető.
Jól záró dobozban a Réteges süteménysarkok kb. 1 hétig tárolható.

Kedvencnek jelölöm

Réteges süteménysarkok
Hozzávalók
kb. 18-24 darab elkészítéséhez
Üvegtál (kb. 25x15 cm):
vaj
Tésztához:
4 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
150 g lágy margarin
150 g cukor
1 darab tojás (M-es)
3 darab tojássárgája (M-es)
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
150 g búzaliszt
csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A Réteges süteménysarkok hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az üvegtálat alaposan kivajazzuk. A sütőgrillt kb. 200 °C-ra melegítjük.
Az üvegtálat alaposan kivajazzuk. A sütőgrillt kb. 200 °C-ra melegítjük.
Elkészítés:
Tészta:
A tojásfehérjét a sóval keményre verjük. A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojást kb. 1⁄2 perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgáját és a rum aromát. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd közepes fokozaton a masszához keverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan a tésztába forgatjuk. Az üvegtál alján szilikon lapáttal 3 evőkanál tésztát egyenletesen eloszlatunk. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk, és világosbarnára grillezzük. (A grill és a tészta közti távolság kb. 20 cm legyen.)
Grillezési idő rétegenként: 2-3 perc
Kivesszük a formát a sütőből és második rétegként ismét 3 evőkanál tésztát kenünk a megsült rétegre. A formát ismét betoljuk a grill alá, és ilyen módon feldolgozzuk az összes tésztát. A süteményt késsel óvatosan leválasztjuk az üvegtál széléről és kiborítjuk A rövidebb oldala mentén 3, a hosszabb oldal mentén 6 egyenlő részre vágjuk.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük, és a Réteges süteménysarkok szeleteket részben bevonjuk vele vagy teáskanállal a tetején elosztjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.
A tojásfehérjét a sóval keményre verjük. A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojást kb. 1⁄2 perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgáját és a rum aromát. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd közepes fokozaton a masszához keverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan a tésztába forgatjuk. Az üvegtál alján szilikon lapáttal 3 evőkanál tésztát egyenletesen eloszlatunk. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk, és világosbarnára grillezzük. (A grill és a tészta közti távolság kb. 20 cm legyen.)
Grillezési idő rétegenként: 2-3 perc
Kivesszük a formát a sütőből és második rétegként ismét 3 evőkanál tésztát kenünk a megsült rétegre. A formát ismét betoljuk a grill alá, és ilyen módon feldolgozzuk az összes tésztát. A süteményt késsel óvatosan leválasztjuk az üvegtál széléről és kiborítjuk A rövidebb oldala mentén 3, a hosszabb oldal mentén 6 egyenlő részre vágjuk.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük, és a Réteges süteménysarkok szeleteket részben bevonjuk vele vagy teáskanállal a tetején elosztjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
A süteményszeleteket bevonhatjuk fehér- és ét tortabevonóval is.
Dr. Oetker Dekor Gyöngy Arannyal is még szebbé tehető.
Jól záró dobozban a Réteges süteménysarkok kb. 1 hétig tárolható.
Dr. Oetker Dekor Gyöngy Arannyal is még szebbé tehető.
Jól záró dobozban a Réteges süteménysarkok kb. 1 hétig tárolható.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?