Zöldséges pite
Hozzávalók
Piteformához (Ø 26 cm):
némi zsiradék
Töltelékhez:
200 g póréhagyma
300 g cukkini
3 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
1 teáskanál szárított kakukkfű
só
frissen őrölt bors
150 g koktélparadicsom
2 darab tojás (M-es)
150 g tejföl 20%-os
4 evőkanál tej
Túrós-olajos tésztához:
200 g búzaliszt
3 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g félzsíros túró
50 ml hideg víz
50 ml étolaj, pl. olívaolaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
Szóráshoz:
egy kevés apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
Előkészítés:
A póréhagymát megtisztítjuk és kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk. A cukkinit megmossuk és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
Egy edényben felmelegítjük az olajat, és a póréhagymát fedő alatt, alacsony lángon kb. 5 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a cukkinit, fedő alatt kb. 3 percig pároljuk, sóval és borssal ízesítjük. Ezután hagyjuk a zöldségkeveréket kb. 15 percig kihűlni.
Közben mossuk meg és vágjuk félbe a koktélparadicsomot. Kenjük ki a piteforma alját és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Egy edényben felmelegítjük az olajat, és a póréhagymát fedő alatt, alacsony lángon kb. 5 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a cukkinit, fedő alatt kb. 3 percig pároljuk, sóval és borssal ízesítjük. Ezután hagyjuk a zöldségkeveréket kb. 15 percig kihűlni.
Közben mossuk meg és vágjuk félbe a koktélparadicsomot. Kenjük ki a piteforma alját és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi tésztához való hozzávalót, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg sima tésztát kapunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta ragadni fog!). Ezután a tésztát lisztezett munkafelületen nyújtsuk kerek lappá (kb. 32 cm átmérőjű). A tésztát tegyük a formába, és a szélét 1 cm-re húzzuk fel, az alját villával többször szurkáljuk meg.
A zöldségkeveréket osszuk el a tésztán. A tojásokat, a tejfölt és a tejet keverjük habosra, sóval és borssal ízesítsük, majd öntsük a zöldségekre. A paradicsomokat a vágott felükkel felfelé osszuk el a tetején. A formát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a pitét.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A zöldséges pitét petrezselyemmel megszórjuk, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi tésztához való hozzávalót, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg sima tésztát kapunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta ragadni fog!). Ezután a tésztát lisztezett munkafelületen nyújtsuk kerek lappá (kb. 32 cm átmérőjű). A tésztát tegyük a formába, és a szélét 1 cm-re húzzuk fel, az alját villával többször szurkáljuk meg.
A zöldségkeveréket osszuk el a tésztán. A tojásokat, a tejfölt és a tejet keverjük habosra, sóval és borssal ízesítsük, majd öntsük a zöldségekre. A paradicsomokat a vágott felükkel felfelé osszuk el a tetején. A formát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a pitét.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A zöldséges pitét petrezselyemmel megszórjuk, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Zöldséges pite
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Piteformához (Ø 26 cm):
némi zsiradék
Töltelékhez:
200 g póréhagyma
300 g cukkini
3 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
1 teáskanál szárított kakukkfű
só
frissen őrölt bors
150 g koktélparadicsom
2 darab tojás (M-es)
150 g tejföl 20%-os
4 evőkanál tej
Túrós-olajos tésztához:
200 g búzaliszt
3 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g félzsíros túró
50 ml hideg víz
50 ml étolaj, pl. olívaolaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
Szóráshoz:
egy kevés apróra vágott petrezselyem
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A póréhagymát megtisztítjuk és kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk. A cukkinit megmossuk és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
Egy edényben felmelegítjük az olajat, és a póréhagymát fedő alatt, alacsony lángon kb. 5 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a cukkinit, fedő alatt kb. 3 percig pároljuk, sóval és borssal ízesítjük. Ezután hagyjuk a zöldségkeveréket kb. 15 percig kihűlni.
Közben mossuk meg és vágjuk félbe a koktélparadicsomot. Kenjük ki a piteforma alját és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Egy edényben felmelegítjük az olajat, és a póréhagymát fedő alatt, alacsony lángon kb. 5 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a cukkinit, fedő alatt kb. 3 percig pároljuk, sóval és borssal ízesítjük. Ezután hagyjuk a zöldségkeveréket kb. 15 percig kihűlni.
Közben mossuk meg és vágjuk félbe a koktélparadicsomot. Kenjük ki a piteforma alját és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi tésztához való hozzávalót, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg sima tésztát kapunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta ragadni fog!). Ezután a tésztát lisztezett munkafelületen nyújtsuk kerek lappá (kb. 32 cm átmérőjű). A tésztát tegyük a formába, és a szélét 1 cm-re húzzuk fel, az alját villával többször szurkáljuk meg.
A zöldségkeveréket osszuk el a tésztán. A tojásokat, a tejfölt és a tejet keverjük habosra, sóval és borssal ízesítsük, majd öntsük a zöldségekre. A paradicsomokat a vágott felükkel felfelé osszuk el a tetején. A formát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a pitét.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A zöldséges pitét petrezselyemmel megszórjuk, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi tésztához való hozzávalót, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg sima tésztát kapunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta ragadni fog!). Ezután a tésztát lisztezett munkafelületen nyújtsuk kerek lappá (kb. 32 cm átmérőjű). A tésztát tegyük a formába, és a szélét 1 cm-re húzzuk fel, az alját villával többször szurkáljuk meg.
A zöldségkeveréket osszuk el a tésztán. A tojásokat, a tejfölt és a tejet keverjük habosra, sóval és borssal ízesítsük, majd öntsük a zöldségekre. A paradicsomokat a vágott felükkel felfelé osszuk el a tetején. A formát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a pitét.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A zöldséges pitét petrezselyemmel megszórjuk, és melegen vagy hidegen tálaljuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?