Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldséges calzone

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

2 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

400 g búzaliszt
1 púpozott teáskanál só
1 teáskanál cukor
250 ml víz
4 evőkanál olívaolaj

Töltelékhez:

100 g cukkini
100 g piros paprika, pl. kápia paprika
100 g sárga paprika
100 g brokkoli
1 kis fej lilahagyma
100 g koktélparadicsom
4 ág friss kakukkfű
100 g reszelt Gouda sajt
kb. 200 g pizzaszósz

Ezenkívül:

víz
2 ág rozmaring
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lett.

Töltelék:
A zöldséget megtisztítjuk, adott esetben megmossuk és/vagy meghámozzuk. A kakukkfüvet megmossuk. Díszítéshez a zöldségekből levágunk néhány szeletet, csíkot vagy ágat, és félretesszük.
A maradék zöldséget kis darabokra vágjuk, és tálba tesszük. A kakukkfüvet lecsipkedjük, hozzáadjuk a zöldségekhez, majd az egészet összekeverjük a reszelt sajttal.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen elfelezzük. Mindkét felet golyóvá formázzuk, ellapítjuk, és kerekre (kb. 25-30 cm ᴓ) nyújtjuk. A pizzaszószt elosztjuk a tésztán, közben 1 cm peremet szabadon hagyunk. A tölteléket elosztjuk az egyik oldalon. A tészta szélét vékonyan bekenjük vízzel. A nem zöldséges részt ráhajtjuk, és a tésztaszéleket jól összenyomkodjuk.
A calzone-t vízzel megkenjük. Zöldségekkel és zöldfűszerekkel díszítjük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés közben, ha nagyon felpúposodna, szükség esetén szúrjuk meg hústűvel.
A calzone-kat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és melegen tálaljuk.

Tippek:

A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk pl. sonkával, szalámival és friss gombával vagy más zöldségfélékkel.
A calzone jól fagyasztható. A kiolvasztott calzone-t kb. 5 perc alatt süssük át.
A Zöldséges calzone receptje 2 adagra elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!