Zöldséges calzone
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 púpozott teáskanál só
1 teáskanál cukor
250 ml víz
4 evőkanál olívaolaj
Töltelékhez:
100 g cukkini
100 g piros paprika, pl. kápia paprika
100 g sárga paprika
100 g brokkoli
1 kis fej lilahagyma
100 g koktélparadicsom
4 ág friss kakukkfű
100 g reszelt Gouda sajt
kb. 200 g pizzaszósz
Ezenkívül:
víz
2 ág rozmaring
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lett.
Töltelék:
A zöldséget megtisztítjuk, adott esetben megmossuk és/vagy meghámozzuk. A kakukkfüvet megmossuk. Díszítéshez a zöldségekből levágunk néhány szeletet, csíkot vagy ágat, és félretesszük.
A maradék zöldséget kis darabokra vágjuk, és tálba tesszük. A kakukkfüvet lecsipkedjük, hozzáadjuk a zöldségekhez, majd az egészet összekeverjük a reszelt sajttal.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen elfelezzük. Mindkét felet golyóvá formázzuk, ellapítjuk, és kerekre (kb. 25-30 cm ᴓ) nyújtjuk. A pizzaszószt elosztjuk a tésztán, közben 1 cm peremet szabadon hagyunk. A tölteléket elosztjuk az egyik oldalon. A tészta szélét vékonyan bekenjük vízzel. A nem zöldséges részt ráhajtjuk, és a tésztaszéleket jól összenyomkodjuk.
A calzone-t vízzel megkenjük. Zöldségekkel és zöldfűszerekkel díszítjük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés közben, ha nagyon felpúposodna, szükség esetén szúrjuk meg hústűvel.
A calzone-kat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és melegen tálaljuk.
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lett.
Töltelék:
A zöldséget megtisztítjuk, adott esetben megmossuk és/vagy meghámozzuk. A kakukkfüvet megmossuk. Díszítéshez a zöldségekből levágunk néhány szeletet, csíkot vagy ágat, és félretesszük.
A maradék zöldséget kis darabokra vágjuk, és tálba tesszük. A kakukkfüvet lecsipkedjük, hozzáadjuk a zöldségekhez, majd az egészet összekeverjük a reszelt sajttal.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen elfelezzük. Mindkét felet golyóvá formázzuk, ellapítjuk, és kerekre (kb. 25-30 cm ᴓ) nyújtjuk. A pizzaszószt elosztjuk a tésztán, közben 1 cm peremet szabadon hagyunk. A tölteléket elosztjuk az egyik oldalon. A tészta szélét vékonyan bekenjük vízzel. A nem zöldséges részt ráhajtjuk, és a tésztaszéleket jól összenyomkodjuk.
A calzone-t vízzel megkenjük. Zöldségekkel és zöldfűszerekkel díszítjük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés közben, ha nagyon felpúposodna, szükség esetén szúrjuk meg hústűvel.
A calzone-kat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és melegen tálaljuk.
Tippek:
A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk pl. sonkával, szalámival és friss gombával vagy más zöldségfélékkel.
A calzone jól fagyasztható. A kiolvasztott calzone-t kb. 5 perc alatt süssük át.
A calzone jól fagyasztható. A kiolvasztott calzone-t kb. 5 perc alatt süssük át.
Kedvencnek jelölöm
Zöldséges calzone
Hozzávalók
2 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 púpozott teáskanál só
1 teáskanál cukor
250 ml víz
4 evőkanál olívaolaj
Töltelékhez:
100 g cukkini
100 g piros paprika, pl. kápia paprika
100 g sárga paprika
100 g brokkoli
1 kis fej lilahagyma
100 g koktélparadicsom
4 ág friss kakukkfű
100 g reszelt Gouda sajt
kb. 200 g pizzaszósz
Ezenkívül:
víz
2 ág rozmaring
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lett.
Töltelék:
A zöldséget megtisztítjuk, adott esetben megmossuk és/vagy meghámozzuk. A kakukkfüvet megmossuk. Díszítéshez a zöldségekből levágunk néhány szeletet, csíkot vagy ágat, és félretesszük.
A maradék zöldséget kis darabokra vágjuk, és tálba tesszük. A kakukkfüvet lecsipkedjük, hozzáadjuk a zöldségekhez, majd az egészet összekeverjük a reszelt sajttal.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen elfelezzük. Mindkét felet golyóvá formázzuk, ellapítjuk, és kerekre (kb. 25-30 cm ᴓ) nyújtjuk. A pizzaszószt elosztjuk a tésztán, közben 1 cm peremet szabadon hagyunk. A tölteléket elosztjuk az egyik oldalon. A tészta szélét vékonyan bekenjük vízzel. A nem zöldséges részt ráhajtjuk, és a tésztaszéleket jól összenyomkodjuk.
A calzone-t vízzel megkenjük. Zöldségekkel és zöldfűszerekkel díszítjük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés közben, ha nagyon felpúposodna, szükség esetén szúrjuk meg hústűvel.
A calzone-kat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és melegen tálaljuk.
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lett.
Töltelék:
A zöldséget megtisztítjuk, adott esetben megmossuk és/vagy meghámozzuk. A kakukkfüvet megmossuk. Díszítéshez a zöldségekből levágunk néhány szeletet, csíkot vagy ágat, és félretesszük.
A maradék zöldséget kis darabokra vágjuk, és tálba tesszük. A kakukkfüvet lecsipkedjük, hozzáadjuk a zöldségekhez, majd az egészet összekeverjük a reszelt sajttal.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen elfelezzük. Mindkét felet golyóvá formázzuk, ellapítjuk, és kerekre (kb. 25-30 cm ᴓ) nyújtjuk. A pizzaszószt elosztjuk a tésztán, közben 1 cm peremet szabadon hagyunk. A tölteléket elosztjuk az egyik oldalon. A tészta szélét vékonyan bekenjük vízzel. A nem zöldséges részt ráhajtjuk, és a tésztaszéleket jól összenyomkodjuk.
A calzone-t vízzel megkenjük. Zöldségekkel és zöldfűszerekkel díszítjük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés közben, ha nagyon felpúposodna, szükség esetén szúrjuk meg hústűvel.
A calzone-kat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és melegen tálaljuk.
Tippek:
A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk pl. sonkával, szalámival és friss gombával vagy más zöldségfélékkel.
A calzone jól fagyasztható. A kiolvasztott calzone-t kb. 5 perc alatt süssük át.
A calzone jól fagyasztható. A kiolvasztott calzone-t kb. 5 perc alatt süssük át.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?