Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabpehelykenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Püspökkenyér formához (kb. 30 x 11 cm):

zsiradék
kb. 3 evőkanál nagyszemű zabpehely

Tésztához:

75 g nagyszemű zabpehely
150 ml forró víz
275 g búzaliszt
125 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 ½ teáskanál só
25 g magkeverék
1 evőkanál folyékony méz
2 evőkanál olívaolaj
250 ml langyos víz

Szóráshoz:

kb. 2 evőkanál nagyszemű zabpehely
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához a zabpelyhet forró vízzel összekeverjük, és kb. 15 percig állni hagyjuk. A formát zsiradékkal kikenjük, és zabpehellyel megszórjuk.

Elkészítés:

Mindkét lisztfajtát alaposan összekeverjük a kovásszal és az élesztővel. Amikor a zabpelyhes massza már langyos, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és a többi hozzávalóval keverőkanállal összedolgozzuk. A tésztát az előkészített formába töltjük. Egy kanalat vízbe mártunk, és a kanál hátával a tésztát egyenletesen elkenjük, majd rászórjuk a zabpelyhet, és a kenyeret meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb.45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A sütőformát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a kenyeret megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A kenyeret 15 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük, sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A kenyér fagyasztható.
A Zabpehelykenyér a diabetikus étrend követői számára nyújt kenyér-alternatívát.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!