Zabpehelykenyér
Hozzávalók
Püspökkenyér formához (kb. 30 x 11 cm):
Tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőformát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a kenyeret megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kenyeret 15 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük, sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Zabpehelykenyér
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Püspökkenyér formához (kb. 30 x 11 cm):
Tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőformát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a kenyeret megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kenyeret 15 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük, sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?