Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabpehelykenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Püspökkenyér formához (kb. 30 x 11 cm):

zsiradék
kb. 3 evőkanál nagyszemű zabpehely

Tésztához:

75 g nagyszemű zabpehely
150 ml forró víz
275 g búzaliszt
125 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 ½ teáskanál só
25 g magkeverék
1 evőkanál folyékony méz
2 evőkanál olívaolaj
250 ml langyos víz

Szóráshoz:

kb. 2 evőkanál nagyszemű zabpehely
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához a zabpelyhet forró vízzel összekeverjük, és kb. 15 percig állni hagyjuk. A formát zsiradékkal kikenjük, és zabpehellyel megszórjuk.

Elkészítés:

Mindkét lisztfajtát alaposan összekeverjük a kovásszal és az élesztővel. Amikor a zabpelyhes massza már langyos, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és a többi hozzávalóval keverőkanállal összedolgozzuk. A tésztát az előkészített formába töltjük. Egy kanalat vízbe mártunk, és a kanál hátával a tésztát egyenletesen elkenjük, majd rászórjuk a zabpelyhet, és a kenyeret meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb.45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A sütőformát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a kenyeret megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A kenyeret 15 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük, sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A kenyér fagyasztható.
A Zabpehelykenyér a diabetikus étrend követői számára nyújt kenyér-alternatívát.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!