Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán franciasaláta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Házi majonézhez:

50 ml hideg, natúr szójaital
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
2 evőkanál frissen facsart, átszűrt citromlé
2 teáskanál agávészirup (vagy kb. 4 teáskanál porcukor)
1 nagy csipet só

Franciasalátához:

500 g fagyasztott franciasaláta alap (zöldborsó, sárgarépa, burgonya vegyesen)
1 darab közepes méretű alma (kb. 180-200 g)
50 g csemegeuborka
2 teáskanál mustár
őrölt fekete bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A fagyasztott zöldségeket bő, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházát eltávolítjuk, majd kis kockákra vágjuk. A csemegeuborkát jól lecsepegtetjük és szintén apró kockákra vágjuk.

Elkészítés:

A hideg szójaitalt, a citromlevet, az agávészirupot (vagy porcukrot) és a sót egy magas falú keverőedénybe tesszük. Botmixerrel keverni kezdjük, közben egy kancsóból fokozatosan, vékony sugárban adagolva hozzácsorgatjuk az olajat. Addig keverjük a botmixerrel, amíg hagyományos majonéz állagúra sűrűsödik.

A kész vegán majonézt összekeverjük a Creme VEGA-val és a mustárral, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a langyosra hűlt főtt zöldségeket, valamint a felkockázott almát és csemegeuborkát. Tálalásig (legalább 1 órára) hűtőbe tesszük.

Tipp:

A franciasaláta öntetét ízlés szerint még édesíthetjük agávésziruppal vagy porcukorral.
Vegán franciasaláta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
71 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!