Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vargabéles

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 18x30 cm):

2-3 evőkanál zsemlemorzsa
zsiradék

Vargabéleshez:

200 g cérnametélt
4 darab tojás (M-es)
150 g cukor
500 g félzsíros túró
100 g tejföl
100 g mazsola
1 csomag (6 lapos) réteslap

Kenéshez:

80 g margarin
1 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A cérnametéltet kettétörjük, és a csomagoláson található leírás szerint kifőzzük. Leszűrjük, majd letakarva hagyjuk teljesen kihűlni. A tepsit kikenjük zsiradékkal és beszórjuk zsemlemorzsával. A túrót áttörjük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük. Hozzákeverjük az áttört túrót, a tejfölt, a mazsolát és a cérnametéltet, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is.

A kenéshez a margarint megolvasztjuk. Az első réteslapot az előkészített tepsibe tesszük, és megkenjük a margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ezt szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a 3. réteslapot is. Egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd rátesszük a 4. réteslapot. Megkenjük margarinnal, erre kerül az 5. réteslap, amit szintén megkenünk margarinnal, végül a rétegezést a 6., utolsó réteslappal fejezzük be.
A sütemény tetejét megkenjük felvert tojással. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, ezután felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Felhasználás előtt a mazsolát rumba áztathatjuk.
Vargabéles

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-08-05
0 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-22
0 Kedvelés

Befőzés fűszeresen – fahéjtól a csilipaprikáig

Nyáron a szezonális gyümölcsök, zöldségek között mindenki megtalálja a kedvenceit, amiket szívesen elrak télire is. Befőzéskor a fűszerekről se feledkezzünk meg!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!