Vargabéles
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 18x30 cm):
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
zsiradék
Vargabéleshez:
200 g cérnametélt
4 darab tojás (M-es)
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
500 g félzsíros túró
100 g tejföl
100 g mazsola
1 csomag (6 lapos) réteslap
Kenéshez:
80 g margarin
1 darab tojás (M-es)
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A cérnametéltet kettétörjük, és a csomagoláson található leírás szerint kifőzzük. Leszűrjük, majd letakarva hagyjuk teljesen kihűlni. A tepsit kikenjük zsiradékkal és beszórjuk zsemlemorzsával. A túrót áttörjük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük. Hozzákeverjük az áttört túrót, a tejfölt, a mazsolát és a cérnametéltet, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
A kenéshez a margarint megolvasztjuk. Az első réteslapot az előkészített tepsibe tesszük, és megkenjük a margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ezt szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a 3. réteslapot is. Egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd rátesszük a 4. réteslapot. Megkenjük margarinnal, erre kerül az 5. réteslap, amit szintén megkenünk margarinnal, végül a rétegezést a 6., utolsó réteslappal fejezzük be.
A sütemény tetejét megkenjük felvert tojással. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, ezután felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
A kenéshez a margarint megolvasztjuk. Az első réteslapot az előkészített tepsibe tesszük, és megkenjük a margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ezt szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a 3. réteslapot is. Egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd rátesszük a 4. réteslapot. Megkenjük margarinnal, erre kerül az 5. réteslap, amit szintén megkenünk margarinnal, végül a rétegezést a 6., utolsó réteslappal fejezzük be.
A sütemény tetejét megkenjük felvert tojással. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, ezután felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Felhasználás előtt a mazsolát rumba áztathatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Vargabéles
Hozzávalók
kb. 8-10 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 18x30 cm):
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
zsiradék
Vargabéleshez:
200 g cérnametélt
4 darab tojás (M-es)
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
500 g félzsíros túró
100 g tejföl
100 g mazsola
1 csomag (6 lapos) réteslap
Kenéshez:
80 g margarin
1 darab tojás (M-es)
Díszítéshez:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A cérnametéltet kettétörjük, és a csomagoláson található leírás szerint kifőzzük. Leszűrjük, majd letakarva hagyjuk teljesen kihűlni. A tepsit kikenjük zsiradékkal és beszórjuk zsemlemorzsával. A túrót áttörjük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük. Hozzákeverjük az áttört túrót, a tejfölt, a mazsolát és a cérnametéltet, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
A kenéshez a margarint megolvasztjuk. Az első réteslapot az előkészített tepsibe tesszük, és megkenjük a margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ezt szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a 3. réteslapot is. Egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd rátesszük a 4. réteslapot. Megkenjük margarinnal, erre kerül az 5. réteslap, amit szintén megkenünk margarinnal, végül a rétegezést a 6., utolsó réteslappal fejezzük be.
A sütemény tetejét megkenjük felvert tojással. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, ezután felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
A kenéshez a margarint megolvasztjuk. Az első réteslapot az előkészített tepsibe tesszük, és megkenjük a margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ezt szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a 3. réteslapot is. Egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd rátesszük a 4. réteslapot. Megkenjük margarinnal, erre kerül az 5. réteslap, amit szintén megkenünk margarinnal, végül a rétegezést a 6., utolsó réteslappal fejezzük be.
A sütemény tetejét megkenjük felvert tojással. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, ezután felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Felhasználás előtt a mazsolát rumba áztathatjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?