Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Trópusi kókuszfagyi

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Fagylalthoz:

200 ml hideg tej
3 evőkanál kókuszreszelék
135 g ananász (konzerv, lecsepegtetett súly)
4 evőkanál kókuszlikőr
4 db mini Bounty csokoládé

Díszítéshez:

2 db mini Bounty csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kókuszreszeléket forró serpenyőben kissé megpirítjuk, majd áttesszük egy tányérra, és hagyjuk kihűlni. Az ananászt szűrőbe tesszük, hagyjuk lecsepegni. Az ananászdarabokat a kókuszlikőrrel pürésítjük. A 4 db mini Bountyt apró darabokra vágjuk.

Elkészítés:

Fagylalt:
A 200 ml hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntünk és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Az ananászpürét, a kókuszreszeléket és a Bounty darabokat óvatosan hozzáforgatjuk. A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.

Díszítés:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percig, szobahőmérsékleten állni hagyjuk, utána adagoljuk. A Bounty csokikat megfelezzük, díszítjük velük a fagylaltot, majd tálaljuk.

Tipp:

Alkoholmentes verzió: a pürésítéshez a kókuszlikőr helyett az ananász levéből használhatunk.
Trópusi kókuszfagyi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!