Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejes kifli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

500 g búzaliszt
1 evőkanál (kb. 10 g) só
1 teáskanál (kb. 7 g) cukor
300 ml meleg tej
50 g lágy margarin

Kenéshez:

némi tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az instant élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg tejet és a lágy margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, és 3 egyforma méretű darabra osztjuk. Mindegyik darabot 2 mm vékony körré nyújtjuk, a köröket 4 egyforma cikkre vágjuk. Az így kapott 12 darab körcikket a szélesebb felétől kezdve szorosan feltekerjük, a két végüket kissé befelé hajtva megformázzuk a kifliket.
Sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük egymástól kellő (kb. 2 cm) távolságra, egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen további 20 percet kelni hagyjuk. Közben a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Sütés előtt a kiflik tetejét lekenjük egy kevés tejjel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a kifliket megsütjük.

Sütési idő kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tepsit egy sütőrácsra tesszük és a kifliket hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp:

A kifliket 350 g búzalisztből és 150 g teljes kiőrlésű búza- vagy rozslisztből is elkészíthetjük.
Tejes kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!