Tejes kifli
Hozzávalók
Tésztához:
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Szárított rozskovász
1 tasak Dr. Oetker Instant élesztő
1 evőkanál (kb. 10 g) só
1 teáskanál (kb. 7 g) cukor
300 ml meleg tej
50 g lágy margarin
Kenéshez:
némi tej
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az instant élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg tejet és a lágy margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, és 3 egyforma méretű darabra osztjuk. Mindegyik darabot 2 mm vékony körré nyújtjuk, a köröket 4 egyforma cikkre vágjuk. Az így kapott 12 darab körcikket a szélesebb felétől kezdve szorosan feltekerjük, a két végüket kissé befelé hajtva megformázzuk a kifliket.
Sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük egymástól kellő (kb. 2 cm) távolságra, egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen további 20 percet kelni hagyjuk. Közben a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütés előtt a kiflik tetejét lekenjük egy kevés tejjel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a kifliket megsütjük.
Sütési idő kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit egy sütőrácsra tesszük és a kifliket hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az instant élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg tejet és a lágy margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, és 3 egyforma méretű darabra osztjuk. Mindegyik darabot 2 mm vékony körré nyújtjuk, a köröket 4 egyforma cikkre vágjuk. Az így kapott 12 darab körcikket a szélesebb felétől kezdve szorosan feltekerjük, a két végüket kissé befelé hajtva megformázzuk a kifliket.
Sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük egymástól kellő (kb. 2 cm) távolságra, egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen további 20 percet kelni hagyjuk. Közben a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütés előtt a kiflik tetejét lekenjük egy kevés tejjel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a kifliket megsütjük.
Sütési idő kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit egy sütőrácsra tesszük és a kifliket hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
A kifliket 350 g búzalisztből és 150 g teljes kiőrlésű búza- vagy rozslisztből is elkészíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Tejes kifli
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Szárított rozskovász
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 evőkanál (kb. 10 g) só
1 teáskanál (kb. 7 g) cukor
300 ml meleg tej
50 g lágy margarin
Kenéshez:
némi tej
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az instant élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg tejet és a lágy margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, és 3 egyforma méretű darabra osztjuk. Mindegyik darabot 2 mm vékony körré nyújtjuk, a köröket 4 egyforma cikkre vágjuk. Az így kapott 12 darab körcikket a szélesebb felétől kezdve szorosan feltekerjük, a két végüket kissé befelé hajtva megformázzuk a kifliket.
Sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük egymástól kellő (kb. 2 cm) távolságra, egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen további 20 percet kelni hagyjuk. Közben a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütés előtt a kiflik tetejét lekenjük egy kevés tejjel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a kifliket megsütjük.
Sütési idő kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit egy sütőrácsra tesszük és a kifliket hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az instant élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg tejet és a lágy margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, és 3 egyforma méretű darabra osztjuk. Mindegyik darabot 2 mm vékony körré nyújtjuk, a köröket 4 egyforma cikkre vágjuk. Az így kapott 12 darab körcikket a szélesebb felétől kezdve szorosan feltekerjük, a két végüket kissé befelé hajtva megformázzuk a kifliket.
Sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük egymástól kellő (kb. 2 cm) távolságra, egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen további 20 percet kelni hagyjuk. Közben a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütés előtt a kiflik tetejét lekenjük egy kevés tejjel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a kifliket megsütjük.
Sütési idő kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit egy sütőrácsra tesszük és a kifliket hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
A kifliket 350 g búzalisztből és 150 g teljes kiőrlésű búza- vagy rozslisztből is elkészíthetjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?