Szivárványos gofri
Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Tejszínhab-felhőkhöz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ - ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a középső fokozaton tejet keverünk hozzá. A tésztát 4 egyforma méretű adagra osztjuk, és kevés ételszínezékkel összekeverjük.
Sütés:
A gofrisütőt visszaállítjuk közepes hőmérsékletre, és olajjal megkenjük. Minden színből 1-1 evőkanál tésztát egymás után a gofrisütő közepére adagolunk, megsütjük, és egyesével sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gofrisütő használati utasítását.
Tejszínhab-felhők:
Mindegyik gofriból kivágunk 2 szívet.
A habtejszínt keverőpohárba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük. A tejszínhabot evőkanállal a szivárványos gofrik szélén elosztjuk, majd dekorcsillagokkal megszórjuk.
A maradék tejszínhabbal és a gofriszívekkel tálaljuk.
Szivárványos gofri
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Tejszínhab-felhőkhöz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ - ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a középső fokozaton tejet keverünk hozzá. A tésztát 4 egyforma méretű adagra osztjuk, és kevés ételszínezékkel összekeverjük.
Sütés:
A gofrisütőt visszaállítjuk közepes hőmérsékletre, és olajjal megkenjük. Minden színből 1-1 evőkanál tésztát egymás után a gofrisütő közepére adagolunk, megsütjük, és egyesével sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gofrisütő használati utasítását.
Tejszínhab-felhők:
Mindegyik gofriból kivágunk 2 szívet.
A habtejszínt keverőpohárba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük. A tejszínhabot evőkanállal a szivárványos gofrik szélén elosztjuk, majd dekorcsillagokkal megszórjuk.
A maradék tejszínhabbal és a gofriszívekkel tálaljuk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?