Spenótos pogácsa ricottakrémmel
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
100 g mirelit leveles spenót
200 g búzaliszt
1 ½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál só
40 g lágy vaj vagy margarin
75 ml tej
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
1 darab tojásfehérje (M-es)
Kenéshez és szóráshoz:
1 darab tojássárgája (M-es)
kb. 25 g reszelt sajt, pl. Cheddar
Ricottakrémhez:
125 g ricotta (olasz krémsajt)
150 g 20%-os tejföl
só
frissen őrölt bors
édes fűszerpaprika
Elkészítés
Előkészítés:
A spenótot szűrőben felengedjük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden sima tésztává dolgozzuk, majd rövid idő alatt belegyúrjuk a spenótot. A puha tésztát jól belisztezett munkafelületen kb. 20 cm hosszú hengerré formázzuk, majd kb. 6 egyforma méretű szeletre vágjuk, és kerekre formázzuk, végül a vágott felületükkel felfelé a tepsibe tesszük.
A szeleteket tojássárgájával megkenjük, sajttal megszórjuk, és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pogácsákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk.
Ricottakrém:
A ricottát összekeverjük a tejföllel és fűszerekkel ízesítjük.
A pogácsát legjobb melegen, a mártogatóssal tálalni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden sima tésztává dolgozzuk, majd rövid idő alatt belegyúrjuk a spenótot. A puha tésztát jól belisztezett munkafelületen kb. 20 cm hosszú hengerré formázzuk, majd kb. 6 egyforma méretű szeletre vágjuk, és kerekre formázzuk, végül a vágott felületükkel felfelé a tepsibe tesszük.
A szeleteket tojássárgájával megkenjük, sajttal megszórjuk, és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pogácsákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk.
Ricottakrém:
A ricottát összekeverjük a tejföllel és fűszerekkel ízesítjük.
A pogácsát legjobb melegen, a mártogatóssal tálalni.
Kedvencnek jelölöm
Spenótos pogácsa ricottakrémmel
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
100 g mirelit leveles spenót
200 g búzaliszt
1 ½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál só
40 g lágy vaj vagy margarin
75 ml tej
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
1 darab tojásfehérje (M-es)
Kenéshez és szóráshoz:
1 darab tojássárgája (M-es)
kb. 25 g reszelt sajt, pl. Cheddar
Ricottakrémhez:
125 g ricotta (olasz krémsajt)
150 g 20%-os tejföl
só
frissen őrölt bors
édes fűszerpaprika
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A spenótot szűrőben felengedjük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden sima tésztává dolgozzuk, majd rövid idő alatt belegyúrjuk a spenótot. A puha tésztát jól belisztezett munkafelületen kb. 20 cm hosszú hengerré formázzuk, majd kb. 6 egyforma méretű szeletre vágjuk, és kerekre formázzuk, végül a vágott felületükkel felfelé a tepsibe tesszük.
A szeleteket tojássárgájával megkenjük, sajttal megszórjuk, és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pogácsákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk.
Ricottakrém:
A ricottát összekeverjük a tejföllel és fűszerekkel ízesítjük.
A pogácsát legjobb melegen, a mártogatóssal tálalni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden sima tésztává dolgozzuk, majd rövid idő alatt belegyúrjuk a spenótot. A puha tésztát jól belisztezett munkafelületen kb. 20 cm hosszú hengerré formázzuk, majd kb. 6 egyforma méretű szeletre vágjuk, és kerekre formázzuk, végül a vágott felületükkel felfelé a tepsibe tesszük.
A szeleteket tojássárgájával megkenjük, sajttal megszórjuk, és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pogácsákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk.
Ricottakrém:
A ricottát összekeverjük a tejföllel és fűszerekkel ízesítjük.
A pogácsát legjobb melegen, a mártogatóssal tálalni.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?