Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos pogácsa ricottakrémmel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

100 g mirelit leveles spenót
200 g búzaliszt
1 ½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál só
40 g lágy vaj vagy margarin
75 ml tej
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
1 darab tojásfehérje (M-es)

Kenéshez és szóráshoz:

1 darab tojássárgája (M-es)
kb. 25 g reszelt sajt, pl. Cheddar

Ricottakrémhez:

125 g ricotta (olasz krémsajt)
150 g 20%-os tejföl
frissen őrölt bors
édes fűszerpaprika
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A spenótot szűrőben felengedjük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden sima tésztává dolgozzuk, majd rövid idő alatt belegyúrjuk a spenótot. A puha tésztát jól belisztezett munkafelületen kb. 20 cm hosszú hengerré formázzuk, majd kb. 6 egyforma méretű szeletre vágjuk, és kerekre formázzuk, végül a vágott felületükkel felfelé a tepsibe tesszük.
A szeleteket tojássárgájával megkenjük, sajttal megszórjuk, és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pogácsákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk.

Ricottakrém:
A ricottát összekeverjük a tejföllel és fűszerekkel ízesítjük.

A pogácsát legjobb melegen, a mártogatóssal tálalni.
A Spenótos pogácsa ricottakrémmel gazdagított finomság, mely útiéteknek éppúgy beválik, mint vendégváró falatkának.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!