Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos-fokhagymás táskák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 11-12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 11-12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
80 g vaj vagy margarin
80 ml napraforgóolaj
1 darab tojás (M-es)
1 teáskanál só
kb. 150 ml hideg víz

Töltelékhez:

2 evőkanál napraforgóolaj
2 gerezd fokhagyma
160 g bébispenót
reszelt szerecsendió
2 evőkanál zsemlemorzsa

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A bébispenótot megmossuk, hagyjuk megszáradni, majd csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megpucolt, áttört vagy lereszelt fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rászórjuk a spenótleveleket, és közepes lángon addig sütjük, amíg a levelek összeesnek, közben sóval és kevés reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Áttesszük egy szűrőbe, kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután összekeverjük a Creme VEGA-val és a zsemlemorzsával.
A vajat vagy margarint megolvasztjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk az olvasztott zsiradékot, az olajat, a tojást, a sót és a vizet. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima felületű tésztává dolgozzuk, ha szükséges, további 1-2 evőkanál vizet adunk hozzá.

A tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval (kb. 9-10 cm Ø) kiszaggatjuk. A tésztadarabok közepén elosztjuk a spenótos tölteléket, az egyik oldalukat megkenjük egy kevés felvert tojással, majd félbehajtjuk. A széleket villával összenyomkodjuk, a sütemények tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszurkáljuk villával. A táskákat az előkészített tepsibe sorakoztatjuk, a tepsit a sütő közepébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült táskákat a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Bébispenót helyett friss, leszárazott leveles spenótot is használhatunk.
A Spenótos-fokhagymás táskák egy sós jellegű töltött tészta, mely önálló fogásként is megállja a helyét.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!