Somlói galuska
Hozzávalók
Az elkészítéshez:
1 doboz Dr. Oetker Somlói galuska
papírforma (dobozban található)
Tésztához:
1 darab tojás (M-es),
25 ml víz
Csokoládés krémpudingporhoz:
400 ml hideg tej
Tejszínízű habporhoz:
100 ml hideg tej
Elkészítés
Előkészítés:
A papírformát az előírásnak megfelelően összehajtjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást és a vizet. Konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát a papír sütőformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc .
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után tegyük egy süteményrácsra a formát és hagyjuk hűlni. Miután teljesen kihűlt a tészta, egy kés segítségével körbevágjuk a süteményt, majd tetszőleges darabokra vágjuk. A darabok eltávolításhoz egy kés segítségével lazítsuk fel a sütemény alját.
Tejszínízű hab:
A kimért tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk a habport. Konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton további kb. 3 perc alatt kemény habbá verjük.
Csokoládés krémpuding:
A tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk a krémport. Kézi habverővel kb. 2 perc alatt csomómentesre keverjük.
Somlói galuska összeállítása:
A krémpudingot, a süteménydarabokat és a hab kb. felét 4 desszertes pohárban felváltva, rétegezve elosztjuk, végül a tetejét a maradék habbal díszítjük.
Az elkészített somlói galuskát tálalásig a hűtőszekrényben tároljuk.
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást és a vizet. Konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát a papír sütőformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc .
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után tegyük egy süteményrácsra a formát és hagyjuk hűlni. Miután teljesen kihűlt a tészta, egy kés segítségével körbevágjuk a süteményt, majd tetszőleges darabokra vágjuk. A darabok eltávolításhoz egy kés segítségével lazítsuk fel a sütemény alját.
Tejszínízű hab:
A kimért tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk a habport. Konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton további kb. 3 perc alatt kemény habbá verjük.
Csokoládés krémpuding:
A tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk a krémport. Kézi habverővel kb. 2 perc alatt csomómentesre keverjük.
Somlói galuska összeállítása:
A krémpudingot, a süteménydarabokat és a hab kb. felét 4 desszertes pohárban felváltva, rétegezve elosztjuk, végül a tetejét a maradék habbal díszítjük.
Az elkészített somlói galuskát tálalásig a hűtőszekrényben tároljuk.
Tipp:
Tetszés szerint a rétegek közt szórjuk meg 50 g őrölt dióval és 30 g rumba áztatott mazsolával.
Kedvencnek jelölöm
Somlói galuska
Hozzávalók
4 adag elkészítéséhez
Tésztához:
1 darab tojás (M-es),
25 ml víz
Csokoládés krémpudingporhoz:
400 ml hideg tej
Tejszínízű habporhoz:
100 ml hideg tej
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A papírformát az előírásnak megfelelően összehajtjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást és a vizet. Konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát a papír sütőformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc .
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után tegyük egy süteményrácsra a formát és hagyjuk hűlni. Miután teljesen kihűlt a tészta, egy kés segítségével körbevágjuk a süteményt, majd tetszőleges darabokra vágjuk. A darabok eltávolításhoz egy kés segítségével lazítsuk fel a sütemény alját.
Tejszínízű hab:
A kimért tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk a habport. Konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton további kb. 3 perc alatt kemény habbá verjük.
Csokoládés krémpuding:
A tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk a krémport. Kézi habverővel kb. 2 perc alatt csomómentesre keverjük.
Somlói galuska összeállítása:
A krémpudingot, a süteménydarabokat és a hab kb. felét 4 desszertes pohárban felváltva, rétegezve elosztjuk, végül a tetejét a maradék habbal díszítjük.
Az elkészített somlói galuskát tálalásig a hűtőszekrényben tároljuk.
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást és a vizet. Konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát a papír sütőformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc .
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után tegyük egy süteményrácsra a formát és hagyjuk hűlni. Miután teljesen kihűlt a tészta, egy kés segítségével körbevágjuk a süteményt, majd tetszőleges darabokra vágjuk. A darabok eltávolításhoz egy kés segítségével lazítsuk fel a sütemény alját.
Tejszínízű hab:
A kimért tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk a habport. Konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton további kb. 3 perc alatt kemény habbá verjük.
Csokoládés krémpuding:
A tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk a krémport. Kézi habverővel kb. 2 perc alatt csomómentesre keverjük.
Somlói galuska összeállítása:
A krémpudingot, a süteménydarabokat és a hab kb. felét 4 desszertes pohárban felváltva, rétegezve elosztjuk, végül a tetejét a maradék habbal díszítjük.
Az elkészített somlói galuskát tálalásig a hűtőszekrényben tároljuk.
Tipp:
Tetszés szerint a rétegek közt szórjuk meg 50 g őrölt dióval és 30 g rumba áztatott mazsolával.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?