Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtkrémmel töltött képviselőfánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

125 ml víz
25 g vaj vagy margarin
1 csipet só
75 g búzaliszt
kb. 3 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

150 ml tej
75 g mascarpone
1 teáskanál mustár
2 darab tojássárgája (M-es)
120 g edami sajt
60 g lágy vaj vagy margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (40x30 cm) kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vizet a vajjal vagy margarinnal és a sóval kis főzőedényben felforraljuk, majd az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt, állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), és keverőtálba tesszük. 2 darab tojást egymás után, egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, míg az erősen nem csillog. A tészta akkor jó, ha nehezen cseppen le a dagasztó spirálról. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele.

A tésztát nagyobb átmérőjű sima- vagy csillagcsöves habzsákba töltjük, majd az előkészített tepsibe egymástól kellő távolságra (kb. 4 cm) kb. 3 cm átmérőjű halmokat nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsültjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütés első 15 percében ne nyissuk ki a sütőajtót, különben a sütemény összeesik.

A megsült fánkokat sütőrácsra helyezzük, és azonnal levágjuk a tetejüket, hogy a gőz távozhasson a tészta belsejéből.

Töltelék:
Egy lábasba tesszük a tejet, a mascarponét, a mustárt és a tojássárgájákat, finoman megsózzuk. Lassú tűzön, kevergetve főzni kezdjük. A keményítőt egy kevés hideg vízzel simára keverjük, a lábasba csorgatjuk, és kevergetve sűrűre főzzük. Végül belekeverjük a lereszelt sajtot, és lefedve hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, és hozzádolgozzuk a lágy, kis kockákra vágott vajat vagy margarint.

A tölteléket habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a képviselőfánkokat.

Tipp:

Mascarpone helyett sűrű, tejszínes krémsajtot is használhatunk.
A Sajtkrémmel töltött képviselőfánk receptje 15 darab sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!